Wat kan Ambiq voor ons doen?

Ambiq helpt mensen met een licht verstandelijke beperking. We zijn er voor kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en hun ouders. We helpen met heel veel dingen. Bijvoorbeeld: zelfstandig leren wonen of beter leren omgaan met emoties. We geven antwoord op elke vraag.
 

Hulp voor kinderen en jongeren

Elk kind woont natuurlijk het liefste thuis. Maar soms is het beter om ergens anders te zijn. In dat geval bieden wij tijdelijk een veilige plek. Bij fijne gezinshuisouders of op een behandellocatie bijvoorbeeld.
Jij bepaalt jouw eigen doelen. We bespreken samen wat jouw doelen zijn, en hoe wij kunnen helpen. We zijn er, totdat je weer zonder ons verder kan.   
 

Hulp voor (jong)volwassenen

Ambiq helpt elke (jong)volwassene zoals hij of zij zelf wil. Met het vinden van een dagbesteding bijvoorbeeld, of woonruimte. Of leren omgaan met geld en de administratie.
We begrijpen dat jong(volwassenen) het liefst zelfstandig leven, op hun eigen plek. Daarbij denken wij graag mee. Samen bouwen we aan een mooie toekomst.
 

Hulp voor het hele gezin

Wat willen jullie samen bereiken, als gezin? En ieder gezinslid voor zichzelf? Dat bespreken we met elkaar. Daarna bieden wij de hulp die jullie nodig hebben. Niet meer en niet minder. Wij helpen ook altijd tijdelijk. Totdat jullie zelf weer verder kunnen.