Hoe kan Ambiq mij helpen

Als je hulp van ons wilt, kun je je aanmelden. We komen dan binnen drie dagen bij je thuis, voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dat gesprek kun je vertellen waar je mee zit en bekijken we samen welke behandeling of begeleiding bij jou past. Dat verschilt voor iedereen, dus je krijgt geen standaard behandeling. Jouw persoonlijke plan noemen we jouw zorgpad.
 

Jouw persoonlijke zorgpad

Hieronder zie je alle vormen van behandeling en begeleiding die we bieden. Op basis van jouw hulpvraag en situatie maken we jouw persoonlijke zorgpad. Dit zorgpad is een combinatie van de behandeling en begeleiding die jij krijgt. Verandert er iets aan je situatie of heb je een doel behaald? Dan kan er een behandelvorm bij komen of af gaan.
 

Wat zijn de hoofdthema’s?

Al onze behandelingen en begeleiding vallen onder de onderstaande hoofdthema’s. Kun je niet vinden wat je zoekt? Gebruik dan de zoekfunctie rechtsboven of start een chat.
 

Therapie

Therapie is een goede manier om te leren omgaan met een nare gebeurtenis, zoals een scheiding of sterfgeval. Je kunt leren minder bang te zijn of om te gaan met boosheid. Bij de therapie die wij aanbieden gaan we niet veel praten, maar dingen doen. Samen met jou en je ouders/verzorgers kijken we welke therapie bij jou past. Hou je van muziek, dan kun je muziektherapie krijgen en als je graag knutselt is creatieve therapie iets voor jou. Je kunt ook meer dan één soort therapie volgen. Onze vaktherapeut gaat met jou aan de slag en helpt je verder.

 

Behandelvormen

Behandeling thuis [ ambulant ]

Een ambulante behandeling betekent dat onze hulpverlener bij je thuis komt. Dit kan samen gaan met naschoolse dagbehandeling of weekend/vakantieopname. Dan kom je na schooltijd of op vrije dagen bij ons om te spelen, huiswerk te maken of te knutselen. Dit doe je samen met de andere kinderen en jongeren die er dan zijn.

 

Behandelvormen

Behandeling met verblijf [ intramuraal ]

‘Intramuraal’ betekent dat we je niet alleen behandelen, maar dat je ook tijdelijk bij ons verblijft op één van de behandellocaties of in een gezinshuis. We noemen dit ook wel ‘24-uurs behandeling’. Samen met jou en je ouders/verzorgers zoeken we een groep/locatie die bij jou past. Op een behandelgroep zijn algemene ruimtes zoals een keuken en een woonkamer daarnaast heeft elke jongere een eigen persoonlijke ruimte.

De groepsleider werkt met jou aan wat je wilt leren. Overdag ga je gewoon naar school of naar een dagbesteding. We betrekken je ouders zoveel mogelijk bij je behandeling, want zij kennen jou het best. De groepsleider maakt met je ouders/verzorgers afspraken om ze zo veel mogelijk te betrekken over wat zij kunnen betekenen in de behandeling. Dit houdt in dat Ambiq alleen waar nodig zorgtaken overneemt van de ouders verzorger, zij blijven verantwoordelijk voor de zorg van jou.

 

Behandelvormen

Wonen en dagbesteding

In Nederland ben je op je achttiende volwassen. Rond die leeftijd gaan veel mensen op zichzelf wonen. Zelfstandig leven op je eigen plek. Dan moet je zelf je huishouden doen en je eigen keuzes maken. Daar kunnen wij je bij helpen, door je goed voor te bereiden. Met volwassenenzorg bieden we je een plek in een kleine woongroep. Hier kun je leren op een leuke manier zelfstandig te leven.

 

Behandelvormen

Crisis

Als er thuis problemen zijn kun je soms (tijdelijk) beter ergens anders wonen. Is het heel gespannen of naar, dan kan het zijn dat je direct uit huis moet. Dit noemen we een crisissituatie, waarbij je hulp van ons nodig hebt om eruit te komen. Wij vangen je op en ondersteunen je.

 

Behandelvormen