Waarom onderwijszorgarrangement STA! werkt

Onderwijszorgarrangementen zijn in opmars. Onder andere vanwege het ‘passend onderwijs’, waardoor zo min mogelijk kinderen naar het speciaal onderwijs gaan. Dat betekent vaak wel dat de leerkracht ondersteuning nodig heeft, evenals het thuisfront. Daar heeft Ambiq STA! voor ontwikkeld: School – Thuis – Ambiq. Linda*, de moeder van onze cliënt Damian*: ‘Wij hebben al meerdere hulptrajecten doorlopen, maar STA! was tot nu toe het meest succesvol.’

Lees meer

 
   
 
 

Drie jaar na de decentralisatie

Het Centraal Planbureau (CPB) concludeert dat de helft van de Nederlanders denkt dat de bezuiniging de reden was van de decentralisaties en men ziet er nog geen voordelen in. Het aantal jeugdigen dat zorg krijgt is ongeveer gelijk gebleven de afgelopen drie jaar. Of de zorg er beter van geworden is, valt nog niet te zeggen. De gemeenten geven aan dat hun budget niet toereikend is en de administratieve lastendruk is ongekend hoog. Heeft de decentralisatie negatief uitgepakt? Dat valt nog maar te bezien.

Lees meer

 
   
 
 

Stappenplan en implementatie 'Veilig werken in de Zorg'

Ruim 50% van alle verzuim bij zorgorganisaties komt door agressie, geweld en werkdruk. Dit concludeerde de Inspectie Sector Zorg en Welzijn in haar rapportage 2013 – 2015. Binnen de GGZ en GHZ heeft maar liefst 70% van alle medewerkers te maken met agressie. Ook binnen Ambiq worden we regelmatig geconfronteerd met agressief gedrag. Daarom startten we in 2014 een pilot voor veilig werken. Hieronder leest u de resultaten tot nu toe.

Lees meer

 
   
 
 

FACT Jeugd Twente: 120 behandelingen afgerond in 2017

In 2017 hebben we naast de locaties in Enschede en Almelo met veel enthousiasme de derde locatie van FACT Jeugd Twente geopend op het gezondheidspark in Hengelo. Voor de 145 jongeren die we in behandeling hebben zijn we nu beter bereikbaar. Hieronder zetten we de hoofdpunten van deze behandelmethode nog eens op een rij, met een terugblik op 2017 en vooruitblik naar 2018.

Lees meer

 
   
 
 

Verhuizing bewoners volwassenenzorg van Hollandscheveld naar Nieuwlande

Ambiq heeft verschillende locaties waar cliënten wonen en/of voor dagbesteding komen, zoals de locatie Zuideropgaande in Hollandscheveld. De afgelopen twee jaar woonden hier tien cliënten, naar volle tevredenheid. Omdat de verhuurder andere plannen had met het pand, moesten wij op zoek naar een nieuwe plek. Dat vonden we in Nieuwlande. En samen met de cliënten maakten we plannen voor een ‘kleine’ verbouwing.

Lees meer

 
   
 
 

Ambiq en Accare werken intensiever samen

Accare en Ambiq trekken in Drenthe al langere tijd samen op. We delen expertise op het gebied van gezinsbehandeling, behandeling van LVB-jongeren met seksuele problematiek en FACT jeugd. Vanaf 15 december jl. delen we ook ons dienstencentrum aan de De Vos van Steenwijklaan 28, in Hoogeveen. Medewerkers zitten daar dichter bij elkaar en kunnen dus nog makkelijker hun kennis, ervaring en expertise uitwisselen. Zo kunnen we cliënten steeds beter van dienst zijn.

Lees meer

 
   
 
 

Resultaat Verantwoordelijke Eenheden

Per 15 november 2017 werkt Ambiq met twee RVE’s die een compleet portfolio hebben:
  • RVE Twente/Achterhoek
  • RVE Noord/Midden

Lees meer

 
   
 
 

Eindejaarsgroet

De redactie wenst u een inspirerend en gezond 2018!
 
  • Wonen en dagbesteding in Drenthe: hoe werkt het?

  • Filemon Wesselink spreker op Interaqtie 2019