Serious game ontwikkelen we samen met cliënten

Conceptlicious is een ontwikkelaar van virtual reality apps en games. Net als wij ontwikkelen ze innovaties altijd samen met de beoogde doelgroep; zij moeten er straks gebruik van maken en weten als geen ander wat wel en niet werkt. Daarom staat onze cliënt Michael* elke woensdag bij Conceptlicious op de stoep, samen met een aantal andere cliënten. Ze denken mee over het ontwikkelen van een serious game voor Ambiq. Zo helpen ze de game zo effectief mogelijk te maken voor onze doelgroep. En hebben ze elke week een erg leuke middag!
 

Wat is een serious game?

Een serious game is een spel dat niet alleen leuk is, maar ook leerzaam. Zo is de game die we nu ontwikkelen gericht op het verbeteren van sociale vaardigheden. Niet alleen Michael en zijn mede-cliënten kijken mee, maar ook studenten, begeleiders en gedragswetenschappers. Om de game vanuit al hun invalshoeken te optimaliseren.
 

Michael vertelt over werken met Conceptlicious

Michaels begeleider interviewde hem over zijn aandeel in de serious game.

Hoe vind je het om mee te helpen bij het maken van een sociale vaardigheden game?
Ik vind het leuk om te helpen. Ik vind het ook erg leuk dat er andere kinderen zijn waarmee we spelletjes doen. Ik vind het gaaf om mee te helpen. Ik voel mij vereerd dat ik mee mag helpen.

Hoe vind je het om op de woensdagmiddag aanwezig te zijn bij Conceptlicious?
Ik vind het leuk om aanwezig te zijn. Ik vind het leuk, omdat ik dan ook iets te doen heb. Ik vind het leuk om spelletjes te spelen en ik vind het leuk om anderen daarbij te helpen. Ook vind ik het contact met andere kinderen leuk.

Is het nodig om jullie er bij te betrekken?
Zeker, omdat wij goede ideeën hebben. Het is belangrijk dat je de doelgroep waarvoor het spel wordt gemaakt erbij betrekt. Wij kunnen zeggen wat wij juist wel of niet leuk vinden. Ze kunnen hier dan rekening mee houden. Het spel wordt dan leuker voor de doelgroep.

Zouden we het ook zonder jullie kunnen ontwikkelen?
Ik denk het niet, omdat wij goed kunnen helpen. Wij zeggen wat wij ervan vinden en dat kunnen ze weer meenemen. Als wij niet zouden helpen zou de game minder gaaf/mooi zijn.

Denk je dat het spel je zal gaan helpen?
Ja, omdat je leert om samen te spelen. Ook leer je hoe je moet samenwerken en overleggen. Je bent op een leuke manier aan het leren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider e-health Martijn Wesseling, via m.wesseling@ambiq.nl, of bel ons algemene nummer: 088 777 6000.

* Vanwege de privacy is Michael een gefingeerde naam.
  • Maak kennis met Ambiq tijdens onze speeddatedag!

  • Te weinig aandacht voor kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking

  • “De jongere in zijn of haar kracht zetten, dat is het mooiste wat er is!” - Afslag Ambiq