Verhalen van ouders en verzorgers

Ouders die onze hulp inzetten voor hun kind of het hele gezin, laten ons toe in hun leven. Dat vraagt om wederzijds vertrouwen en een klik tussen onze hulpverlener en uw gezin. We komen veel bij mensen thuis, om ondersteuning te bieden in een vertrouwde omgeving. Daarnaast hebben we behandelgroepen waar uw kind tijdelijk kan wonen, of na schooltijd, tijdens weekenden en in vakantieperiodes kan komen.
 

Tevredenheid staat voorop

Bij elke vorm van hulpverlening die we bieden staat het belang van uw kind en gezin voorop. Daarom inventariseren we regelmatig of u tevreden bent met onze ondersteuning, via cliënttevredenheidsonderzoeken. Hieronder leest u hoe ouders ons beoordelen op een aantal belangrijke onderwerpen. We nemen zowel de positieve als de kritische reacties heel serieus en doen ons best om onze ondersteuning steeds verder te verbeteren.
 
Wilt u uw verhaal met ons delen? Daarmee helpt u andere ouders, die graag willen lezen hoe u Ambiq ervaart. Neem dan contact op met Gerdi Verkerk, telefoonnummer 088 777 6384 of mail: communicatie@ambiq.nl
 

Het verhaal van William Spinmuis

Jarenlang werd er niet naar het gezin geluisterd. Tot zij in september 2017 kennismaakten met het CSI team van Ambiq.
lees meer
 

Het verhaal van familie Koning

‘We zagen eigenlijk nooit wat aan Arjan, maar hij was wel boos. Hij was boos en kon niet vertellen waarom. Dat leert hij nu en wij leren hoe we hem daarin kunnen sturen. Zo kan hij eindelijk echt lekker in z’n vel zitten.’ Fam. de Koning.
lees meer
 

Het verhaal van Marlène Smit

Zeventien jaar geleden verhuisde Marlène Smit met haar man en drie kinderen van Brabant naar het noorden. Hun oudste dochter Hilke had altijd al meer aandacht nodig dan de andere twee en dat kwam nu – zonder vrienden en familie in de buurt - op het gezin neer. Marlène: ‘Een buurvrouw werkte in de jeugdzorg en maakte me erop attent dat er best hulp te krijgen was, zoals weekendopvang. Voor Hilke is het goed geweest om die extra aandacht en begeleiding te krijgen denk ik. Voor het hele gezin eigenlijk wel, alleen heb ik het als moeder soms ervaren als falen.’
lees verder
 

De ervaring van Bauk Eefting

Onze Ambiq ervaring is zeer positief, in een periode van veel verdriet en onrust, zowel bij het kind waar het om gaat, en de andere gezinsleden.
lees meer