08-05: Informatie voor oudersIedereen in Nederland heeft te maken met corona en de maatregelen die genomen zijn. De regering heeft 6 mei een persconferentie gehouden. Er zijn versoepelingen gepland. Daarom hebben ook wij een aantal beslissingen genomen
Ambiq heeft een crisisteam dat alle ontwikkelingen volgt. Als het nodig is, nemen we meteen maatregelen. Ambiq houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. We vragen al onze medewerkers en uw kind extra te letten op de gezondheidsregels. Dit betekent onder andere dat we extra schoonmaken op de locaties. We wassen onze handen veel en vaak. We schudden geen handen. We houden 1,5 meter afstand. We hoesten en niezen in de elleboog. En we gebruiken papieren handdoeken.   
 
De maatregelen van het RIVM worden hierbij gevolgd. Heeft u of mensen in uw gezin verkoudheidsklachten met koorts? Meld dit bij uw huisarts. Ambiq hoort dit ook graag. Neem dan contact op met de voor u bekende ambulant hulpverlener of persoonlijk begeleider.  
 
Is uw kind 12 jaar of jonger?
Bezoek op locatie is niet toegestaan. U kunt wel afspraken maken om buiten met uw kind een rondje te wandelen. Alleen als er een belangrijke reden is om hier een andere afspraak over te maken, dan wordt dat met u in overleg met de gedragswetenschapper (en/of gezinsvoogd) besproken. De bezoekregeling van uw zoon of dochter naar huis mag wel weer. Ook mag uw kind overnachten als dat in de bezoekregeling zo is afgesproken. Het is belangrijk dat uw kind ook thuis de gezondheidsregels volgt.  
 
Voor kinderen tot en met 12 jaar starten we speltherapie, PMT en beeldende therapie per direct weer op. De therapeut neemt contact met u op.

Krijgt u zorg van Ambiq thuis, dan blijft dat zoveel mogelijk doorgaan. Vaak is dat door te (beeld)bellen. Soms door langs te komen. Dat bepalen we samen met u. 

Is uw kind 13 jaar of ouder?
Bezoek op locaties is niet toegestaan. U kunt wel afspraken maken om buiten met uw kind een rondje te wandelen.  
 
Verblijft uw kind bij Ambiq? Dan mag hij of zij geen bezoek op locatie ontvangen. Alleen als er een belangrijke reden is om hier een andere afspraak over te maken, dan wordt dat met u in overleg met de gedragswetenschapper (en/of gezinsvoogd) besproken. De bezoekregeling naar huis mag wel weer. Maar uw kind mag nog niet overnachten. Het is belangrijk dat uw kind ook thuis de gezondheidsregels volgt.   

Krijgt u zorg van Ambiq thuis, dan blijft dat zoveel mogelijk doorgaan. Vaak is dat door te (beeld)bellen. Soms door langs te komen. Dat bepalen we samen met u.  
 
Meer informatie over Corona  Meer informatie over Corona vindt u op de website van Steffie: https://corona.steffie.nl/nl/.  Op de website van Ambiq is informatie te vinden over de laatste stand van zaken en wat dat betekent voor onze medewerkers en cliënten: www.ambiq.nl. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de voor u bekende persoonlijk begeleider of ambulant hulpverlener.