​Ambiq gaat voor nieuw perspectief op leiderschapMede vanwege de veranderingen van de afgelopen jaren op het gebied van de jeugdhulpverlening is Ambiq in 2016 begonnen met een traject naar meer zelforganiserende teams. Door meer autonomie en bewegingsvrijheid aan teams te geven, krijgen zij meer grip op de eigen werkzaamheden.
Dat heeft een positief effect op de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Als medewerkers steeds meer zelf kunnen en mogen, vraagt dit van leidinggevenden ook een andere rol.
 
Om alle leidinggevenden mee te nemen in dit proces is in samenwerking met P&A Talentontwikkeling de training “Nieuw Perspectief op Leiderschap” ontwikkeld. Tijdens deze training ontdekken alle leidinggevenden van Ambiq met elkaar wat de nieuwe leiderschapsstijl moet zijn, wat dat betekent voor de aanpak in het stimuleren en faciliteren van medewerkers en hoe zij ondanks een grotere afstand toch verbonden kunnen blijven. Deze training wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit het Europese Subsidie Fonds.