Ambiq verrast VV de Weide

ambiq vv de weide samenwerking

Afgelopen week overhandigde Karl Coopmans van zorgorganisatie Ambiq uit Hoogeveen een tuinset aan voetbalvereniging v.v. de Weide. Deze set is opgeknapt door cliënten van Ambiq en geplaatst naast de kiosk op het sportpark van VV de Weide. 
Sinds 2019 hebben Ambiq en voetbalclub VV de Weide een intensieve samenwerking. Jongeren van Ambiq voeren als dagbesteding (lichte) werkzaamheden uit bij de voetbalvereniging. Deze manier van samenwerking tussen een zorgorganisatie en een sportclub richt zich niet alleen op het sportieve aspect, maar geeft jongeren ook de kans om zich op deze manier te kunnen ontwikkelen. Zo bereiken de jongeren van Ambiq nieuwe succesmomenten en vinden ze hun weg in de maatschappij.  

Begeleider van de dagbesteding Karl Coopmans benaderde VV de Weide voor deze samenwerking en inmiddels zijn de jongeren niet meer weg te denken van het sportpark.  

Zorgorganisatie Ambiq biedt behandeling en begeleiding aan kinderen en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Ambiq helpt cliënten op weg naar een zo zelfstandig mogelijk leven. We hebben in Drenthe locaties in onder andere Hoogeveen, Nieuwlande, Emmen en Assen.