Archief van oktober 2019

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen
 1. Onderzoeksproject Kajak gehonoreerd  De komende acht jaar mag de academische werkplaats Kajak onderzoek gaan doen naar psychische problemen bij jeugdigen met een licht verstandelijke beperking (LVB). De onderzoeksaanvraag is gehonoreerd door ZonMw.
 2. ‘Authentieke Aandacht” voor de cliënt  Marion Kiewik werkt sinds 4,5 jaar als gedragswetenschapper bij Ambiq voor verschillende volwassenenzorg locaties. Als kind wist Marion al gauw dat ze deze richting op wilde.  
 3. Nieuwe animatie werken in Jouw Omgeving  Het expertisenetwerk e-lvb heeft samen met Jouw Omgeving een animatie laten maken om te laten zien hoe je in Jouw Omgeving samenwerkt.
 4. Ambiq ondertekent convenant CSG

  ​​


  Op 24 september jongstleden namen Sandra Karssenberg, speltherapeut bij Ambiq en Sietske Triemstra, gedragswetenschapper van Ambiq deel aan het symposium van het Centrum Seksueel Geweld (CSG). Naast dat er inhoudelijk een aantal zeer interessante sprekers en spreeksters waren, werd er ook het nieuwe convenant ondertekend.
 5. Website e-lvb nu online!


  Sinds vandaag is de website van het E-LVB online. Ambiq, ASVZ, Reik en Jouw Omgeving bundelen in het E-LVB de krachten om blended hulpverlening voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking te optimaliseren.
 6. Betrouwbaar en valide beslissen over uithuisplaatsing  Beslissen over de uithuisplaatsing van een kind is complex. Het is een ingrijpend besluit voor zowel ouders als kind. Gezinnen hebben recht op een zorgvuldig besluit met duidelijke onderbouwing. ​