Archief van januari 2020

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

 1. Jongeren Ambiq gaan strijd aan met processierups

  processierups ambiq

  De jongeren die zorg ontvangen van zorgorganisatie Ambiq in Hengelo gaan door het maken van vogelhuisjes de strijd aan met de (eiken)processierups. Pedagogisch medewerker Hanneke Meints begeleidt de jongeren. “Het mooiste is: we leren van elkaar!”
 2. "Duidelijkheid past bij mijn autisme"  De online module ‘Ik ben speciaal’ wordt binnen Ambiq ingezet bij cliënten om zichzelf beter te leren kennen door te leren wat autisme is en wat dat voor hen betekent. Ellen de Vent, pedagogisch medewerker bij Ambiq, zette deze module in bij cliënt Daan*. “De module zorgde voor mooie gesprekken tussen hem en mij.” 
 3. FACT Jeugd Zwolle ontvangt keurmerk

  fact jeugd zwolle ambiq

  Het FACT jeugd team Zwolle e.o. heeft, met een uitstekende score, het keurmerk Jeugd Flexible ACT ontvangen van het CCAF. Het FACT-team is multidisciplinair samengesteld met inbreng van zes verschillende jeugdorganisaties vanuit de regio IJsselland: Accare, Ambiq, JeugdGGZ Dimence groep, Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie, Tactus verslavingszorg en Trias Jeugdhulp.
 4. Op tv: Net ff anders, over LVB

  net ff anders lvb ambiq

  In Net ff anders volgt presentatrice Marlijn Weerdenburg zes jongeren met een licht verstandelijke beperking. In elke aflevering vertelt één jongere zijn of haar verhaal.
 5. Onderzoek effectiviteit IAG-methodiek

  iag methodiek ambiq effectief

  IAG (Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling) is een interventie voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen. Dit zijn tevens gezinnen die vaak moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners. IAG is een veel geïndiceerde interventie in de jeugdhulp. 
 6. Cliënten beoordelen Ambiq met 8,2

  zorgkaart nederland ambiq cijfer

  Cliënten hebben in het jaar 2019 Ambiq op Zorgkaart Nederland het cijfer 8,2 gegeven. Zorgkaart Nederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar.