Archief van februari 2021

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

 1. Samenwerking jongeren Ambiq en Strand Nijstad  Ambiq (locatie Nieuwlande) en strand Nijstad slaan per direct de handen ineen om de jongeren van Ambiq nog beter te helpen naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Maar de eisen die de maatschappij aan ze stelt, maakt dat ze beperkt worden in hun dagelijks functioneren.
 2. FACT Jeugd Hoogeveen ontvangt keurmerk  Het team FACT Jeugd in Hoogeveen heeft het keurmerk Jeugd Flexible ACT met optimale
  implementatie ontvangen van het CCAF. 
 3. 'Afslag Ambiq'  'Hey, hoi! Daar zijn we weer!'

  Vorige maand konden jullie de eerste verhalen lezen van onze nieuwe rubriek: 'Afslag Ambiq'. Zo vertelden Tip en Sara ieder hun persoonlijke verhaal over het trainingshuis in Almelo. Vandaag is het de beurt aan Evelien en Jose. Zij vertellen beide hun verhaal over een andere behandelvorm binnen Ambiq, namelijk de ouder kind behandeling. Benieuwd wat de OKB inhoudt en hoe hun werkdag er onder andere uit ziet? Lees dan snel verder!

   
  • Vandaag de verhalen van Evelien en Jose
  • Afslag: OKB - ouder kind behandeling (Veenenlandenweg 4-6 @ Almelo)
 4. 10 jaar Ambiq: Jochem Marsman (Rietmolen)  Jochem Marsman (33 jaar) werkt als pedagogisch medewerker op locatie Erve ‘t Middelhoes in Rietmolen. Al ruim dertien jaar. Hij is betrokken geweest bij de start, heeft vele bewoners zien komen en gaan en was aan het werk tijdens de brand. Over een betrokken medewerker met hart voor de volwassen bewoners: “Bewoners willen hier oud worden.”
 5. Vaccineren bewoners gestart  Vorige week is bij Ambiq een start gemaakt met het vaccineren van bewoners op de locatie Nienenhoek in Den Ham. "Eindelijk was het zover."