Archief van maart 2021

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

 1. Gezamenlijke regionale klachtencommissie

  Door het ondertekenen van een bestuurlijke overeenkomst hebben acht regionale zorgorganisaties, waaronder Ambiq, gezamenlijk een regionale klachtencommissie voor klachten bij onvrijwillige zorg ingesteld. 
 2. Blended hulpverlenen bij Ambiq  De komende jaren staan bij Ambiq in het teken van blended hulpverlening. We hebben onszelf ten doel gesteld om eind 2022 blended te werken binnen Ambiq. Wat we hiermee bedoelen? 
 3. Livestream Werken in de zorg  In de Ontdekdezorg week organiseert Ambiq via YouTube een livestream voor zij-instromers, herintreders en afgestudeerden: Vragenvuurtjes. Tijdens de Vragenvuurtjes kunnen kijkers vragen stellen aan hulpverleners van Ambiq over hoe het is om te werken bij een organisatie als Ambiq.
 4. 'Afslag Ambiq'


   

  Afslag Ambiq: Baris vertelt waarom zijn werk bij de CSI zo bijzonder en menselijk is
  Uitdagend, leerzaam maar soms ook wel pittig werk. Ja, zo kan ik het werken bij het crisisteam van Ambiq wel omschrijven. Mijn naam is Baris Sakarya, en ik werk sinds juni vorig jaar als ambulant medewerker voor de CSI (Crisis Systeem Interventie) aan de Veenelandenweg in Almelo. In dit stuk vertel ik meer over mijn werk, wat me soms ook emotioneel raakt. 
 5. De voordeur van Ambiq: van aanmelding tot zorg  Alfred Barelds is sinds 1998 werkzaam bij (de voorloper van) Ambiq. Inmiddels werkt hij vooral in het hoofdgebouw in Hengelo als intakefunctionaris, maar hij begon op een behandelgroep aan de Akkerkers in Oldenzaal. Over een Ambiq-veteraan, die precies weet hoe het van een aanmelding tot een daadwerkelijke behandeling komt. 
 6. Hoe een real care baby van meerwaarde is om ouders met een LVB goed voor te bereiden op hun eigen kindje  Begin november 2020 start gezinshulpverlener Ellen Boone samen met haar collega's Kyra Klister en Tessa Deen met het gebruik van een real care baby. Deze gebruikt het team bij de behandeling baby IOG (Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling). Ondertussen heeft Ellen dit bij twee gezinnen ingezet en de eerste ervaringen zijn positief. "Moeders zien de real care baby als een echte baby."
 7. Via omweg van Rotterdam naar Deventer  Gedragswetenschapper Gül Akar is haar carrière begonnen in Rotterdam, maar werkt sinds vorig jaar bij Ambiq in de regio Deventer, waar ze is geboren en getogen. Daar is ze eindverantwoordelijk voor de cliënten van de intensieve behandelgroep en het trainingshuis, en doet ze werkbegeleiding van de vaktherapeuten en diagnostiek.