Archief van juni 2021

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

 1. Een terugblik op 2020  Wij kijken met 3 collega's terug op het jaar 2020. Wat gebeurde er, waar lagen onze speerpunten en hoe zien we 2021 voor ons? We hebben het onder andere over de transformatie, onze eigen ontwikkelde behandelvormen en blended hulpverlenen. 
 2. “Het succes van Jouw Omgeving begint met het enthousiasme van de hulpverlener”  “Of wij de uitvinders zijn van blended hulpverlening? Ha, ha. Dat is een mooie gedachte. Of dat écht zo is, durf ik niet te beweren,” lacht Nicole Somsen (27), werkzaam als Implementatie Consultant bij Avinty, eigenaar van Jouw Omgeving. Zeker is wel dat de ontwikkelaars van dit online eHealth platform al heel lang geloven in de kracht van blended werken; de optimale mix van online en face-to-face contact.
 3. De cliëntenraad over blended hulpverlenen  Blended hulpverlening, wat heeft het voor mij betekend? Eigenlijk kan ik daar heel simpel antwoord op geven: het betekent veel voor me haha. Ik zal ook even zeggen waarom. 
 4. Podcast Ambiq en Envedder  De eerste podcast van Envedder is een feit. Marjolein Evers, gedragswetenschapper/gz-psycholoog bij Ambiq, vertelt over hoe we kinderen zo thuis mogelijk kunnen laten opgroeien. 
 5. Een jongere erbij laten horen door Mijn Eigen Plan  Een casus van gezinshulpverlener Mirjam Mouwer. Ze zette Mijn Eigen Plan in bij een van haar cliënten, Mike*. Het normale pictobord sloot niet aan bij Mike, want hij wilde niet anders zijn dan anderen. Een casus door de ogen van Mirjam.
 6. Met B-Appy altijd een coach bij de hand  Hoe fijn is het, om juist op het moment dat jij het nodig hebt, gestimuleerd te worden door iemand die het goed met jou voor heeft. Iemand die jou beloont voor prestaties en maakt dat je vol positieve energie doorgaat om jouw doel te behalen. Iemand die jou tips geeft, en tussendoor ook laat zien hoe ver je al gekomen bent! Maar zo’n iemand is niet altijd in de buurt.
 7. 'Afslag Ambiq' - Veel flexibiliteit en gezelligheid, Kimber zit op haar plek bij de WVO in Deventer!


  ''Hoe ik bij Ambiq begonnen ben? Als ‘flexer’! Leuk woord hé? Past wel een beetje bij de tijd van nu. Dit flexen heb ik zo'n twee jaar mogen doen nadat ik mijn stage bij Ambiq had afgesloten. Zo heb ik op verschillende locaties van Ambiq mogen werken en ben ik uiteindelijk blijven plakken bij de ‘Weekend- en Vakantie Opname’ (WVO) in Deventer. De naam zegt het al: de kinderen en jongeren komen in de weekenden en vakanties bij ons, maar er zijn uiteraard ook uitzonderingen. Zo komt het weleens voor dat een kind doordeweeks bij ons wordt geplaatst, omdat hij of zij het lastig heeft op een groep of in een gezinshuis van Ambiq. Dit vraagt wat van mij als hulpverlener namelijk: flexibel zijn. En dat flexibel werken.... Ja, dat maakt dat ik hier op de WVO helemaal op mijn plek zit!''