Archief van maart 2022

Hier vind je ons nieuws, onze verhalen en kennis over licht verstandelijke beperkingen

  1. Linsey wist gelijk dat ze met deze doelgroep wilde werken - Afslag Ambiq

    Voor ‘Afslag Ambiq’ heb ik de 25-jarige Linsey gevraagd of zij wilde vertellen over haar werk binnen het Trainingshuis van Ambiq. Ze is nu 7 jaar werkzaam in de zorg en van deze 7 jaar, werkt ze er nu 3 bij ons. “Het is nu een heel ander Trainingshuis dan hoe ik hier ben begonnen. De doelgroep is veranderd en ik merk ook dat wij hierin veranderen qua aansturing en zorg op maat leveren. Als persoon moet je daar zelf ook in meegroeien, omdat het ook van ons als medewerker wat anders vraagt. Maar dat vind ik juist leuk en uitdagend! Het is echt schakelen, meebewegen en zorg op maat leveren.” 

    Maar we gaan even weer terug naar hoe het allemaal begon, want hoe is ze bij Ambiq terecht gekomen? ‘Eigenlijk ben ik meteen gestart op het Trainingshuis. Ik had voor mezelf al duidelijk met welke doelgroep ik wilde werken en zo heb ik op de functie gesolliciteerd.’ Ze vertelt me al snel, dat ze enthousiast werd van de manier van werken op het Trainingshuis en hoe leuk de doelgroep daar is. “Ik vind de leeftijd erg tof! Toen ik de vacature online zag komen, wist ik het gelijk: hier wil ik werken!” 
  2. Goede Smaaq bestaat 5 jaar!

    Goede Smaaq, het opleidingscentrum van Ambiq voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, bestaat vijf jaar! Reden voor een feestje en extra aandacht voor de lunchroom en de winkel.

    Om dit te vieren heeft Goede Smaaq leuke aanbiedingen in de winkel, 25% korting op kleding en heerlijke lunchaanbiedingen in de lunchroom t/m 31 maart. We heten iedereen welkom! We hopen je snel te zien aan de Schutstraat 39 in Hoogeveen!