Succesvolle eerste editie van de Col d’AmbiqOp vrijdag 27 september jl gingen 14 sportieve deelnemers de uitdaging aan om in twee uur tijd zoveel mogelijk rondjes af te leggen op het fietsparcours op de Col du VAM (het hoogste punt van Drenthe). De meesten deden dat op de racefiets of MTB maar twee heldinnen gingen deze steile klim en afdaling hardlopend te lijf.
Van te voren werd er nog druk gespeculeerd over de vraag hoeveel rondjes op, dit bijna 2 kilometer lange parcours haalbaar zouden zijn, maar na het startsein stortte iedereen zich vol overgave op de uitdaging. 

Het eerste uur zat het weer mee (droog en niet koud) maar halverwege de tijd werden de deelnemers helaas overvallen door een korte maar heftige regenbui. Dit was echter voor niemand een reden om te stoppen. Na twee uur finishte iedereen nat, moe maar voldaan boven op de berg. De resultaten waren indrukwekkend. Stuk voor stuk hadden de deelnemers meer rondjes afgelegd dan ze van te voren voor mogelijk hadden gehouden. 

Het uiteindelijke doel van deze activiteit was om sponsorgeld op te halen voor de Vrienden van Ambiq en net als het aantal rondjes dat elke deelnemer had afgelegd was ook het totaal opgehaalde bedrag boven verwachting.  Met elkaar heeft deze groep een bedrag van € 4300 bij elkaar gefietst en gelopen. Een schitterend bedrag waar de Vrienden van Ambiq mooie dingen mee kan financieren voor onze cliënten.
 
Al met al een geslaagde sportieve middag die volgens de deelnemers voor herhaling vatbaar is