Vaccineren bewoners gestartVorige week is bij Ambiq een start gemaakt met het vaccineren van bewoners op de locatie Nienenhoek in Den Ham. "Eindelijk was het zover."
Eindelijk was het zover. Het eerste vaccin kon worden gezet. Door verschillende gesprekken met de bewoners en het bekijken van de filmpjes op Steffie.com waren we op de Nienenhoek goed voorbereid op de vaccinatie voor de bewoners. We hadden een ruimte klaargemaakt, waarin de vaccinatie gegeven kon worden en waar iedereen nog 15 minuten kon blijven zitten, om te kijken of het goed met ze ging.

De bewoners werden 1 voor 1 opgehaald en mochten een plekje uitzoeken. De begeleiders bleven in de buurt, zeker bij de bewoners die het spannend vonden. Als de bewoner er klaar voor was, werd de mouw opgestroopt en voor je er maar over na kon denken, was de vaccinatie al weer achter de rug.

Daarna dronken we een glaasje ranja en was er tijd om nog extra vragen te stellen aan de huisartsen. Voor iedereen is er een bewijs van vaccinatie gemaakt, waar ook de tweede inenting op komt te staan.