Intensieve Behandeling (CSI)

Veenelandenweg, Almelo

Ambiq, Veenelandenweg 08-10, 7608 HB Almelo
Telefoonnummer is 088 777 6081

Crisis Systeem Interventie (CSI) is voor gezinnen die al allerlei hulpverlening hebben gehad. Vaak van verschillende instanties. Met CSI is er één regisseur die samen met een team aan ambulant hulpverleners in het gezin komt. De regisseur is aanspreekpunt voor het gezin en het team. Het team van ambulant hulpverleners draaien met elkaar het aantal in te zetten uren in het gezin. Hij of zij is er elke dag en ondersteunt het hele gezin. Met als doel: zorgen dat een kind/jongere thuis kan blijven wonen. Of terug kan komen na een uithuisplaatsing.

Zo werkt Crisis Systeem Interventie
CSI is een intensief traject, dat gemiddeld 16 weken duurt. Het aantal in te zetten uren is flexibel, tot maximaal 24/7. Dit is een opname binnen een locatie van Ambiq. We beginnen met 4 weken observatie: ontdekken welke problemen er zijn. Dan weet de hulpverlener hoe we het beste kunnen helpen.

Samen met het systeem en de verwijzer wordt een aantal uren afgesproken. Er is ook regelmatig een evaluatie omtrent de voorgang. De regisseur voert regie in nauwe afstemming met het gezin en de erkende verwijzer.
 
Daarna gaan jullie 8 weken aan doelen werken. Wat willen jullie als gezin bereiken? En welke doelen heeft ieder gezinslid voor zichzelf? Onze hulpverlener is er om tips en advies te geven en vragen te beantwoorden.
 
Doelen zijn bijvoorbeeld:
  • Meer zelfvertrouwen krijgen als ouders. Dat zorgt voor beter/leuker contact met de kinderen
  • Minder boosheid bij kinderen. Doordat zij goed in hun vel zitten
  • Zorgen dat mensen voor jullie klaar staan als het nodig is. Zoals vrienden, familie of buren

De laatste 4 weken werken we aan het vasthouden van alle verbeteringen. Zodat ouder(s) en kind(eren) samen positief verder kunnen. Ook na CSI kunnen we nog (minder intensieve) ondersteuning bieden. Door Ambiq wordt een advies gegeven ten aanzien van de eventuele in te zetten vervolghulp.

Vragen en aanmelden
Bel of mail ons gerust voor meer informatie: info@ambiq.nl / 088 – 777 6000. Aanmelden kan via intake@ambiq.nl, of telefonisch via 088 - 777 6000.
 
  • Opleidingscentrum Goede Smaaq in Hoogeveen gaat sluiten

  • Heidi Kluin (STA!) over de Nationale dag van het Onderwijs