Volwassenenzorg Erve Nienenhoek

Nienenhoek, Den Ham

Nienenhoek 4, 7683 SC Den Ham
Telefoonnummer is 088 777 6129

Capaciteit: 22 bewoners

Erve Nienenhoek bestaat sinds 2010 en dertien bewoners wonen hier nu langer dan vijf jaar. We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke bewoners in de leeftijd van 20 tot 84 jaar, van wie de meesten tussen de 30 en 50 jaar oud zijn. Naast de drie leefeenheden in de boerderij, geschikt voor respectievelijk zeven, zeven en vijf bewoners, hebben we vier appartementen op het terrein.

Onze dagbesteding bestaat onder meer uit een kluseenheid, die vooral buiten de boerderij werkt. Hun klussen variëren van tuin-/boswerkzaamheden tot haardhout verwerken en het uitvoeren van kleine verhuizingen. Daarnaast moet er op de boerderij ook genoeg gebeuren, zoals terreinonderhoud, werken in de moestuin en het verzorgen van onze dieren: kippen, varkens, paarden, konijnen en ganzen.
We nemen bovendien kleine productieklussen aan en maken creatieve producten, voor verkoop op braderieën, kerstmarkten et cetera. We werken voor (een deel van) onze dagbesteding samen met Erve Langewijk in Dedemsvaart. We organiseren de dagbesteding vanuit één dagbestedingsteam en maken gebruik van twee locaties.

Het klussenteam is echt een mix, terwijl bewoners ook op de ‘andere’ locatie dagbesteding kunnen volgen. Dit is meer individueel gericht. Soms kan een activiteit ‘ergens anders’ belangrijk zijn voor het leven van een bewoner, terwijl in een ander geval de wereld juist zo klein mogelijk zou moeten zijn.

Op deze locatie is er een volledig ontmoedigingsbeleid rondom middelengebruik. Dit betekent dat er op deze locatie geen alcohol of drugs gebruikt mag worden.

Vragen en aanmelden
Bel of mail ons gerust voor meer informatie: info@ambiq.nl / 088 – 777 6000. Aanmelden kan via intake@ambiq.nl, of telefonisch via 088 - 777 6000.
  • Nieuwe locatie volwassenenzorg: 'Erve Holland!'

  • ​José Schilderinck kondigt vertrek aan