Swipe
Polikliniek (diagnostiek)

Onderzoek bij de poli

Bij onze Polikliniek kom je meestal voor onderzoek, dat noemen we ook wel diagnostiek. Diagnostiek gaat over hoe het komt dat je doet, zoals je doet. Het geeft dus antwoord op vragen. Bijvoorbeeld: wat is er precies aan de hand, is er sprake van een stoornis en/of welke hulp heb jij en/of je ouders nodig?

Wat kun je verwachten?

Je hebt samen met je ouders gesprekken. Zo vul je samen vragenlijsten in en neem je deel aan verschillende testen. Het onderzoek gebeurt door een psycholoog. Zo praten jullie onder andere over hoe het gaat, welke problemen er zijn etc. Daarnaast heeft de psycholoog ook gesprekken met andere mensen zoals je ouders of iemand van school. Op deze manier wordt er veel informatie verzameld, om jou/jullie zo goed mogelijk te kunnen helpen.

De resultaten van het onderzoek worden door de hulpverleners gebruikt. Zo komen zij (meestal) tot een verklaring voor jouw gedrag. Met een ander woord ook wel 'diagnose' genoemd. Ook wordt er een advies gegeven en met jou besproken. Zo weet je wat er aan de hand is en elke hulp jou kan helpen om problemen te verminderen.

Diagnostiek duurt een paar dagen tot een paar weken. Dit hangt af van hoeveel onderzoek er nodig is. Je kunt ook bij onze Polikliniek terecht voor verschillende soorten therapieën zoals EMDR traumabehandeling, Speltherapie, Psychomotorische therapie en/of Cognitieve gedragstherapie.