Stages of afstuderen

Stage en afstuderen bij Ambiq

Elk jaar heeft Ambiq stage- en afstudeerplaatsen voor gemotiveerde, leergierige, positief nieuwsgierige studenten die affiniteit hebben met de (jeugd) hulpverlening.

Stage bij Ambiq

Je bent bij Ambiq op je plek als je op zoek bent naar een leerzame en uitdagende jaarstage in de (jeugd)hulpverlening met mensen met een lichtverstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Je kunt bij ons terecht voor een interessante stage in een uitdagende omgeving op verschillende locaties in Noord- en Oost-Nederland. We beschikken over alle benodigde kennis, faciliteiten en (stage)begeleiding die het voor jou mogelijk maken om je tot een professional te ontwikkelen.
Als jij stevig in je schoenen staat en als je wilt leren mensen op weg te helpen naar een zo normaal mogelijk en zelfstandig leven en daarin moeilijke situaties niet uit de weggaat ben jij misschien wel onze toekomstige collega!
 
De voorkeur gaat uit naar studenten die al wat verder in de opleiding zitten. Bijvoorbeeld 3e jaars studenten. Onze stageplaatsen sluiten het best aan bij:

Hbo voltijd Social Work en pedagogiek
WO voltijd orthopedagogiek en ontwikkelingspsychologie

Andere stages

In mindere mate biedt Ambiq stageplaatsen aan studenten die een andere opleiding volgen. De BOL opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4 (persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) of BOL Maatschappelijke Zorg niveau 4 (agogisch medewerker GGZ) kan op bepaalde locaties aansluiten. Ook voor deze stages is er voorkeur voor een jaarstage en voor studenten die in het derde of vierde leerjaar zitten. Het uitvoeren van het praktijkdeel van de minor in het Hbo behoort ook tot de mogelijkheden.
 
Een stageplaats voor een ander vakgebied zoals therapie, psycho diagnostisch medewerker, facilitair, PO&O, communicatie, ICT, management komt minder voor maar sluiten we zeker niet uit! Kruis dan op het formulier: “ondersteunende functies” aan.

Stageperiode 

Het studentenprikbord is het hele jaar open en Ambiq ontvangt het hele jaar door sollicitaties voor stageplaatsen. De meeste belangstelling gaat uit naar de stages die starten in september. Daaropvolgend is er belangstelling voor stages die starten in februari. Omdat de mini-advertentie 3 maanden op het studentenprikbord blijft staan raden we je aan om voor een stageplaats in september te solliciteren vanaf maart en voor een stageplaats in februari te solliciteren vanaf november.

Afstuderen bij Ambiq

Zoek jij een afstudeer- of onderzoeksopdracht binnen de (jeugd)hulpverlening? Wij bieden Hbo en Wo studenten de kans om mee te werken aan (effect)onderzoek naar bestaande en nieuwe behandelvormen. Ambiq werkt samen met de RUG, Radboud Universiteit en Universiteit van Twente en Saxion hogeschool, Windesheim en de Hanzehogeschool. Onze onderzoeksvragen zijn specifiek gericht op:
  • gehechtheid
  • trauma
  • seksualiteit
  • agressie
Naast deze aandachtsgebieden staat Ambiq open om andere onderwerpen onder de loep te nemen en te onderzoeken. Je kunt dus ook zelf een onderwerp aandragen.

Solliciteren

Je kunt solliciteren door het onderstaande sollicitatieformulier volledig in te vullen en je motivatiebrief en cv mee te sturen. Alleen dan kunnen we een mini-advertentie plaatsen. 

Als je een geschikte kandidaat bent plaatsen we jouw mini-advertentie op ons intern digitaal studentenprikbord. Alle medewerkers kunnen de mini-advertentie lezen, waarbij persoonlijke gegevens niet zichtbaar zijn. Je stageverzoek blijft drie maanden op het studentenprikbord staan. Als er in die periode belangstelling is voor jouw sollicitatie ontvang je van de belangstellende een uitnodiging voor een gesprek.
Na drie maanden verwijderen we jouw mini-advertentie. Als jouw stagevraag niet past bij Ambiq ontvang je binnen een week afwijzing. 

Tip: Your Pitch!

Je wilt graag stage lopen bij Ambiq en je weet natuurlijk dat je niet de enige student bent op het studentenprikbord. Maar je wilt er wel tussenuit gepikt worden! Your Pitch geeft je de kans om je kort en bondig te profileren. Wat maakt jou de stagiaire die wij niet mogen missen?!
Maak gebruik van Your Pitch om op te vallen op het studentenprikbord.