Onze vrijwilligers maken een groot verschil

Vrijwilliger bij Ambiq

Wij gunnen onze cliënten het allerbeste. En dankzij onze vrijwilligers krijgen zij niet alleen de beste behandeling en/of begeleiding, maar ook de extra’s die het leven kleur geven. Zoals de mogelijkheid om een sport te beoefenen of een hobby op te pakken. De kans om een gewoon leven te leiden met alles wat daarbij hoort, want onze cliënten willen zich zo graag ‘gewoon’ voelen.

Vrijwilliger zijn bij Ambiq, hoe is dat?

Welkom!
Bent u ouder dan achttien en zoekt u een leuke en betekenisvolle tijdsbesteding met jonge mensen? Dan maken we heel graag kennis! Onze doelgroep bestaat uit kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Affiniteit met deze doelgroep is een pre, maar geen vereiste. We kijken in overleg met u welke werkzaamheden passen bij uw interesses en vaardigheden.
Een vrijwilliger aan het woord
Mijn naam is Sisca, ik ben 54 jaar en woonachtig in Almelo. Ik ben getrouwd en samen hebben wij 7 kinderen en vier kleinkinderen. Ik werk in de zorg.

Hoe is het om bij Ambiq te werken als vrijwilliger?
Ik vind het erg leuk. Als vrijwilliger heb ik een andere band met de ouders dan de begeleiders. Ouders vragen om advies en ook kunnen ze even stoom afblazen bij je (bijvoorbeeld tijdens het wandelen of als ze terugkomen van therapie). Het leukste vind ik dat ik met de kinderen kan knuffelen, spelen en wandelen. Ook ga ik mee met de ouders naar het consultatiebureau. Je bouwt een band op met de ouder(s) en het kind. Lees hier het volledig interview.
Verklaring van goed gedrag
Het enige wat we van u vragen is een actuele verklaring van goed gedrag. Deze kunt u opvragen bij uw gemeente en wij vergoeden natuurlijk de kosten.
Vrijwilligers gezocht

Ook als er niet direct iets bijstaat dat bij u past, willen we u graag ontmoeten.

Vervoeren van kinderen

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor het vervoeren van kinderen van de orthopsychiatrische deeltijdbehandeling.
 

Deeltijdbehandeling

Op maandag en dinsdag wordt er deeltijdbehandeling geboden in Hengelo op het gezondheidspark, aan kinderen die op school dusdanige problemen hebben, dat ze naast onderwijs ook aangewezen zijn op zorg. De kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar hebben een licht verstandelijke beperking en zijn belast met een psychiatrische stoornis. De kinderen zitten op scholen rondom Hengelo, Enschede en Almelo.
 

Wat vragen we van u?

Op maandag en/of dinsdag de kinderen rond 11.30 uur ophalen van school en vervolgens naar de Anna Reynvaanweg 52 in Hengelo te brengen. De behandeling is van 12.00 uur tot 15.00 uur, waardoor we vervolgens van u vragen dezelfde kinderen om 15.00 uur in Hengelo weer op te halen en thuis te brengen.
 

Wat kunnen wij bieden?

U werkt samen met een groepje enthousiaste vrijwilligers (gepensioneerden, werkzoekenden, bereid en geïnteresseerd). Er is voor het vervoer een bus vanuit Ambiq beschikbaar of u beschikt over eigen vervoer. U heeft een vaste contactpersoon met wie u de werkzaamheden bespreekt. U heeft de mogelijkheden voor het volgen van cursussen over bijvoorbeeld onze doelgroep. U ontvangt een vrijwilligersvergoeding welke gebaseerd is op de normen van de belastingdienst.
 

Wat vragen wij verder?

U bent in het bezit van een geldig rijbewijs en u kunt zeggen dat u een veilige rijstijl heeft en bij gebruik van een eigen vervoermiddel het vervoermiddel verzekerd is. Daarnaast moeten vrijwilligers bij Ambiq in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag welke opgevraagd kan worden bij uw gemeente (uiteraard vergoedt Ambiq deze kosten).
 

Bent u deze vrijwilliger of kent u deze vrijwilliger?

Bent u geïnteresseerd of heeft u meer vragen, dan kunt u een mail sturen naar Ingrid Weda en/of naar Loraine Westerink of laat je gegevens achter op het formulier.
 
Hopelijk tot snel!

Gastgezin voor weekend- en vakantieopvang

Vindt u het leuk om één weekend per maand een jongere op te nemen in uw thuissituatie?

Ambiq zoekt gastgezinnen die één weekend per maand vanuit een rustige en voorspelbare thuissituatie op vrijwillige basis een jongere liefdevol opneemt. Een gastgezin vangt jongeren van Ambiq op in eigen gezin. In een weekend of in overleg tijdens vakantieperiodes.

Als potentieel gastgezin zult u een paar stappen doorlopen, zoals bijvoorbeeld een gesprek bij u thuis zodat u zo goed mogelijk voorbereid bent op de komst van een logé. Een Verklaring Omtrent Gedrag moet u kunnen overhandigen.

U ontvangt voor de opvang een onkostenvergoeding.

Koken en eten bij Ambiq

Een vrijwilliger kan het "eten koken" verzorgen voor een groep van Ambiq. Hiermee kunt u groepsleiders werk uit handen nemen. Koken kan ook worden gebruikt binnen de behandeling van cliënten, waarbij u als vrijwilliger ondersteunend bent aan een groepsleider. Cliënten kunnen dan bijvoorbeeld samen een pizza maken, onder begeleiding van een groepsleider en u als vrijwilliger.

Creatieve vrijwilligers

Samen met een cliënt creatief bezig zijn: knutselen, tekenen of spelletjes spelen.

Sportieve vrijwilligers

U bent sportief én wilt graag vrijwilligerswerk doen? Heeft u er al eens aan gedacht om dit te combineren? Samen hardlopen met een cliënt die graag wil afvallen, samen een voetbaltoernooi organiseren zodat onze cliënten een leuke, sportieve middag met veel beweging hebben, of u verzorgt samen met een cliënt de paarden op Erve Nienenhoek waarna u samen een ritje met paard een wagen maakt.

Technische vrijwilligers

Heeft u technische kennis? Als vrijwilliger kunt u (kleine) reparaties uitvoeren of technische problemen oplossen. Bijvoorbeeld fiets(en) repareren of klusjes binnenshuis. Het is ook mogelijk om dit samen met cliënten te doen.

Vrijwilligers

Staat er geen vrijwilligersvacature tussen die past bij uw talenten? Heeft u het idee dat u op basis van uw kennis en vaardigheden een bijdrage kunt leveren aan de behandeling van de jongeren van Ambiq? Dan horen wij dit graag!