Swipe

Pedagogisch medewerker - Intensieve Behandelgroep

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken met en voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) met complexe zorgvragen? Wil jij het verschil maken voor onze cliënten? Kom dan ons team versterken als pedagogisch medewerker A of B in Hengelo.

Jolanda, Pedagogisch medewerker Intensieve Behandelgroep Enschede:
“Wat de werksfeer betreft, is het team echt geweldig. We zijn allemaal harde werkers met hetzelfde doel voor ogen. We letten op elkaar en staan voor elkaar klaar. Zelfs in tijden van personeelstekort hebben we met het team de boel draaiende gehouden, wat aantoont hoeveel we voor elkaar over hebben.”

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de cliënt de beste zorg krijgt;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Eindejaarsuitkering van 8,83%;
 • Urenbudget voor jouw eigen ontwikkeling;
 • Salaris FWG 45 geldt bij SKJ registratie minimaal € 2.766,- en maximaal € 3.861,- bruto op
  basis van 36 uur per week) of FWG 40 (minimaal € 2.617,- en maximaal € 3.535,- bruto op basis van 36 uur per week) conform CAO Gehandicaptenzorg;
 • En een thuiswerkvergoeding.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de pedagogisch medewerker A of B kunt worden, die je graag wilt worden!


Functieomschrijving

Als pedagogisch medewerker vorm jij samen met jouw enthousiaste collega’s een team op een intensieve behandelgroep. Tijdens de periode van behandeling en verblijf van een jongere hebben we de opdracht om een kwalitatief goed en prettig leefklimaat neer te zetten, de behandeling vorm te geven en de ouders en de jongere te ondersteunen bij de problemen waar zij tegenaan lopen.

Wij doen niet aan beheersing of ‘jij moet doen wat ik zeg’. Wel sluiten we aan bij de jongere, zijn we volgend, bieden we nabijheid en ontvangen we met een open houding de signalen die het kind afgeeft. We veroordelen de jongere niet om zijn/haar gedrag, maar we stellen onszelf de vraag wat diegene duidelijk wil maken. Wat maakt dat de jongere bepaald gedrag laat zien? We werken hierin samen met de jongere zelf, met ouders, met jeugdbeschermers en met een nauw samenwerkend multidisciplinair team dat bestaat uit een gedragswetenschapper, een systeemtherapeut, pedagogisch medewerkers, een speltherapeut of een psychomotorisch therapeut, en een manager. Super leerzaam en uitdagend. Wij doen dit elke dag met enorm veel werkplezier!

Als vast teamlid ben jij ook de persoonlijk begeleider van één of twee kinderen op de groep. Jij bent dan de spin in het web voor degene waar het om gaat: de jongere (en diens ouder(s)). Jij helpt de jongere de contacten en afstemming vorm te geven als het gaat om school, werk, familie, clubs, therapie en andere contacten.


Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Een open, objectieve, professionele en nieuwsgierige houding binnen het behandelteam;
 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Nieuwsgierig zijn naar gedrag, situaties kunnen creëren waarin gedrag zichtbaar wordt en goed kunnen afstemmen met collega’s van verschillende disciplines;
 • Je versterkt het team op basis van jouw unieke persoonlijke kwaliteiten;
 • Een afgeronde Hbo- óf beroepsgerichte Mbo-opleiding niveau 4 in de richting van social work, toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal werker, pedagogisch medewerker, etc.;
 • Werkervaring en kennis op het gebied van werken met groepen en met de LVB-doelgroep;
 • De groepsdynamiek kunnen zien en begrijpen, structuur kunnen aanbrengen in een dag en individuele aandacht en begeleiding kunnen geven aan cliënten;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!


Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, hechting en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ''Werken bij Ambiq'' om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij

Team Ambiq locatie Hengelo

De intensieve behandelgroep in Hengelo is een kleinschalige behandelgroep met +/- 8 jongeren. Wij beschrijven ons team van ongeveer 7-8 collega’s als een gemotiveerd en leergierig team dat gepassioneerd werkt voor een groep jongeren. Wij gaan als team dagelijks de uitdaging aan het beste uit onszelf én uit de jongere te halen. Wij doen ons best om aan te sluiten bij de individuele jongere waarvan de perspectieven uiteenlopend zijn. De behandeling richt zich soms weer op terugkeer naar huis, soms naar een meer zelfstandige vorm van wonen of een ander woonverblijf. Wij vinden vertrouwen, respect en veiligheid belangrijke waarden. Wij vinden het prettig om samen te werken en elkaar te ondersteunen.


Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het intensieve behandelteam van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in Hengelo? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Jenny Liem, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Jenny telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via j.liem@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer