Swipe

Ambulant hulpverlener - IAG Jonge Kind

Wil jij ouders leren om een goede hechtingsrelatie op te bouwen met hun kind? Wil je samen met ouders kijken wat zij nodig hebben om de best mogelijke ouders te worden? Kom dan samen met ons team IAG Jonge Kind het verschil maken voor onze LVB-cliënten in Twente.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Ambulante hulpverleners B kunnen intern solliciteren op een opleidingsplek voor een IAG opleiding;
 • Salaris FWG 45 minimaal € 2.766,- en maximaal € 3.861,- bruto op
  basis van 36 uur per week) of FWG 50 geldt indien je een HBO opleiding IAG hebt afgerond (minimaal € 2.986,- en maximaal € 4.264,- bruto op basis van 36 uur per week) conform CAO gehandicaptenzorg.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de ambulante hulpverlener A of B kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Als ambulant hulpverlener A of B bij IAG Jonge Kind behandel en begeleid je ouders, vaders en/of moeders die zwanger zijn of kinderen hebben in de leeftijd van 0 tot en met 5 jaar. Je doet dit ambulant, bij de cliënt thuis. Je ondersteunt de ouder(s) bijvoorbeeld om zich voor te bereiden op de komst van de baby, of je leert ouder(s) opvoedvaardigheden aan. Er is vaak sprake van LVB, complexe problematiek en gezinssystemen.

De hechting tussen de ouder(s) en het kind staat centraal. Je werkt vanuit de visie Infant Metal Health (IMH) en draagt eraan bij dat de ouder(s) een veilige relatie met het kind opbouwen. Tijdens de behandeling kun je gebruik maken van de Real Care Baby. Daarnaast kan er een andere vorm van behandeling vanuit Ambiq worden ingezet.

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Specifieke kennis van de LVB-doelgroep;
 • Dat je stevig in je schoenen staat;
 • Een afgeronde Hbo-opleiding;
 • HBO opleiding IAG is een pré;
 • In het bezit of met de mogelijkheid tot SKJ-registratie;
 • In het bezit van een rijbewijs en een auto;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij

Team Ambiq ambulant hulpverleners Twente

Het team van ambulant hulpverleners in Twente bestaat uit ongeveer 10 collega’s.

Je werkt ambulant en veelal individueel, vanuit het team met collega ambulant hulpverleners. Je geeft samen met de gedragswetenschappers en therapeuten uitvoering aan het plan van de cliënt. Je werkt een wisselend aantal uren per week, afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt en het systeem.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het ambulant hulpverleners team van Ambiq in regio Twente? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in regio Twente? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Nicolle Schenk, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Nicolle telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via n.schenk@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze producten Ga jij hier het verschil maken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer