Swipe

Pedagogisch medewerker WVO - Specialistisch Gezinshuis

Wil jij een bijdrage leveren aan onze cliënten om zelfstandigheid aan te leren tijdens weekenden en vakanties?

John en Anita Knegt, Gezinhuisouders specialistisch gezinshuis bij Ambiq Hardenberg:

"Bij ons in huis mag je ontdekken hoe het er in het leven aan toe gaat, je mag (plat uitgedrukt) gecontroleerd op je bek gaan. We bieden je de nodige veiligheid regelmaat/structuur en liefde, waardoor je kunt groeien naar wie jij wil zijn. We hebben voor iedereen individuele aandacht in ons gezinshuis. We werken inmiddels alweer 9 jaar als gezinshuisouders voor Ambiq, dit doen we met veel plezier."

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar enthousiaste pedagogisch medewerkers A of B die in een fijne woonomgeving van Ambiq opvang willen bieden aan kinderen met een licht verstandelijke beperking (LVB). In deze periode zijn de gezinshuisouders een weekend vrij of op vakantie en vang je de kinderen op. Eventueel mag dit samen met je partner, bij gebleken geschiktheid. Met onze expertise zorgen we voor ondersteuning bij de behandeling, die elders plaatsvindt, door te signaleren, te observeren en transparant te communiceren. Jouw profiel Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je hebt passie voor het werken met de LVB-doelgroep.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We geven jou de vrijheid bij de invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de cliënt de beste zorg krijgt;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Urenbudget voor jouw eigen ontwikkeling;
 • Salaris FWG 40 of FWG 45 conform CAO gehandicaptenzorg. FWG 40 geldt bij B functie minimaal €2.617,- en maximaal €3.535,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. FWG 45 geldt bij A functie met SKJ-registratie minimaal €2.766, - en maximaal € 3.861, - bruto per maand op basis van 36 uur per week.
 • De mogelijkheid om het contract binnen het gezinshuis te combineren met een andere functie binnen de regio Hardenberg is bespreekbaar.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de pedagogisch medewerker A of B kunt worden, die je graag wilt worden!

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je hebt passie voor het werken met de LVB-doelgroep. Jij bent die relaxte professional die er zin aan heeft om de jongeren in dit gezinshuis een fijn weekend te bezorgen wanneer de oorspronkelijke gezinshuisouders vrij zijn. Je houdt van de turbulente dynamiek van pubers die al enorm gegroeid zijn en een fijn leven opgebouwd hebben. Deze jongeren hebben vrienden, een eigen netwerk, stages en/of baantjes op de zaterdagen. Jij bent in het gezinshuis om er voor te zorgen dat zij al deze dingen gewoon kunnen doen, terwijl je collega’s even mogen genieten van hun vrije dagen. Je bent onze baken waar we op mogen rekenen.

Verder vragen we van jou

 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Specifieke kennis, ervaring en affiniteit met de LVB-doelgroep;
 • Een afgeronde mbo-niveau 4/hbo- opleiding;
 • Een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Team Ambiq WVO

Het betreft een vacature voor een gezinshuis in Hardenberg. Je biedt op de locatie opvang tijdens de vrije weekenden en vakanties van de gezinshuisouders aan de gezinshuiskinderen. Ons team zet zich in om jongeren een plek te bieden waar ze mogen ontspannen in een huiselijke sfeer, waar structuur en grenzen voor veiligheid, ruimte en duidelijkheid zorgen. We willen de jongeren in het hier en nu een fijne tijd bieden. Een plek waar iedereen welkom is en mag zijn zoals hij/zij is.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten? We zijn op zoek naar meerdere medewerkers voor de weekend en vakantieopvang. We zullen daarom ook direct contact opnemen voor een eventueel vervolg. Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je telefonisch contact opnemen met Sandra Abbink clustermanager (regio Hardenberg e.o.) via what’s app of telefonisch 06- 45913214 per e-mail via s.abbink@ambiq.nl.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer