Swipe

Pedagogisch medewerker Zeer Intensieve Behandeling

Marit, pedagogisch medewerker ZIB Hoogeveen:

"Het leuke aan werken bij Ambiq vind ik de complexe en uitdagende doelgroep. Deze doelgroep zet mij iedere dag weer met beide benen op de grond en daarnaast leer ik ook veel van hen. Als team proberen we de jongeren een prettig en fijn tijdelijk 'thuis' te bieden. Dit doen we met name door humor, transparantie naar de jongere en het gezinssysteem en kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ons doel is om binnen het leefklimaat en met de behandelingen die wie bieden jongeren vaardigheden voor de toekomst te leren."

De Zeer Intensieve Behandelgroep van Ambiq

Ambiq is een orthopedagogisch behandelcentrum en gespecialiseerd in LVB (licht verstandelijke beperking) en bijkomende problematiek. We hebben verschillende locaties in Noord- en Oost Nederland, waar we zowel ambulante als intramurale hulpverlening bieden. Binnen Ambiq gaat de voorkeur uit naar ambulante hulpverlening, maar wanneer het echt niet anders kan, hebben we intramurale plaatsen beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is de Zeer Intensieve Behandelgroep (ZIB) in Hoogeveen. Een gemiddelde behandeling binnen de ZIB duurt 6 tot 9 maanden. Een behandeling is bij ons nooit hetzelfde. We kijken altijd naar het individu en geven het liefst behandeling op maat per persoon.
 

Functieomschrijving

Hou jij wel van een beetje uitdaging en een adrenalinekick op z’n tijd? Een baan waarbij geen dag hetzelfde is en waar jij als pedagogisch medewerker zelf veel regie hebt? Als Pedagogisch Medewerker bij de Zeer Intensieve Behandelgroep (ZIB) van Ambiq werk je actief mee aan de behandeling van onze cliënten. Je bent verantwoordelijk voor de directe uitvoer van behandeling, begeleiding en opvoeding van onze jongeren in de groep Zeer Intensieve Behandeling (ZIB). Dit is 24-uurs zorg voor kinderen tussen de 12 en 18 met ernstige gedragsproblemen, zoals autisme, hechtingsproblematiek en verbale / non-verbale agressie. n. Werken met deze specialistische LVB-doelgroep betekent dat jouw dagen intensief zijn. Maar daarbij sta je er niet alleen voor, je doet het écht als team. Je werkt samen in een team van gedragswetenschappers, pedagogisch medewerkers en een clustermanager. Daarbij weegt jouw inbreng even zwaar als die van elke andere specialist binnen jouw team. Je werkt samen met hart en ziel voor onze cliënten. In ons team kijken we juist ook naar elkaars kwaliteiten en daar zetten we op in.

Wat wij jou bieden

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook ruimte geven aan jouw ambitie. Vrijheid bij de invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

Verder bieden we jou:

 • Uitzicht op een vast contract
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Vrijheid voor de invulling van jouw functie
 • Opleidingsbudget voor jouw eigen ontwikkeling
 • Salaris FWG 45 of FWG 40 conform cao-gehandicaptenzorg
 • Fiscaal gunstige regeling voor de aanschaf van een fiets, laptop, telefoon of sportabonnement
 • Een thuiswerkvergoeding

In 2021 hebben we het World class Work place keurmerk ontvangen. Dit toont aan dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap. Door altijd in gesprek te blijven met onze medewerkers, proberen we dit vast te houden.
 

Wat wij van je vragen

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou:

 • Actieve inbreng binnen het behandelteam
 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep
 • Je maakt makkelijk contact en communiceert helder en duidelijk
 • Je versterkt het team op basis van jouw unieke persoonlijke kwaliteiten
 • Je haalt voldoening uit het analyseren van acute en uitdagende situaties
 • Een afgeronde HBO- óf MBO-opleiding in de richting van social work, toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal werker, pedagogisch medewerker, etc.
 • Een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
   

Salaris als Pedagogisch Medewerker bij Ambiq

Beschik je al over een SKJ-registratie? Dan is je salaris maximaal € 3.452,- conform FWG 45 van de cao- gehandicaptenzorg. Dit is op basis van een fulltime dienstverband.

Ben je MBO-geschoold zonder een SKJ-registratie? Dan ontvang je een salaris gekoppeld aan FWG 40 van de cao-gehandicaptenzorg. Als MBO’er bieden wij jou wel de mogelijkheid om alsnog je SKJ te behalen en daarmee door te groeien in functie.
 

Wil je meer weten of heb je interesse?

Heb je nog vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Frouke de Groot, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Frouke telefonisch bereiken via 088-7776005 of per e-mail via f.degroot@ambiq.nl

Solliciteer hier!
Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.