Swipe

Beeldend therapeut

Wil jij graag met behulp van beeldende middelen zoals tekenen, boetseren, schilderen etc. verschil gaan maken voor onze LVB-cliënten? Word jij graag geprikkeld door complexe zorgvragen? Kom dan werken als beeldend therapeut bij Ambiq.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Een jaarcontract met mogelijkheid tot een vast contract. Het uitgangpunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Salaris FWG 55 geldt bij vakregister registratie minimaal € 3.217,- en maximaal € 4.712,- bruto op
  basis van 36 uur per week). Per 1 juni wordt er een loonsverhoging van 2% doorgevoerd vanuit de CAO Gehandicaptenzorg;
 • Een thuiswerkvergoeding;
 • En reiskostenvergoeding.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de beeldend therapeut kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Als beeldend therapeut bij Ambiq geef je zelfstandig uitvoering aan therapieën aan cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Je doet dit vanuit de context van het behandelplan. Je bent zelf verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en evalueren van de therapie. Het geven van therapie kan op een locatie van Ambiq maar evengoed bij de cliënt thuis of op een andere locatie.

Als beeldend therapeut zorg je ervoor dat je op een creatieve en actieve manier aansluit bij de interesses en het niveau van de cliënten. Je stemt de therapieën en bevindingen af met het systeem van de cliënt, de gedragswetenschapper en eventueel andere betrokken disciplines.

Je bent gekoppeld aan het team van vak therapeuten poli Hengelo, waarmee je regelmatig overlegt en bijdraagt aan de ontwikkeling van je eigen vakgebied binnen Ambiq.

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Kennis en ervaring met de LVB-doelgroep en gedragsproblematiek;
 • Je bent gericht op samenwerking met je collega’s en werkt vanuit de overtuiging dat jullie elkaar kunnen versterken;
 • Een afgeronde Hbo opleiding beeldende therapie, vaktherapie of een andere relevante opleiding;
 • Flexibel inzetbaar qua werklocatie, waarbij de hoofdlocatie Hengelo is;
 • In het bezit van een rijbewijs en auto;
 • Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij 

Team Ambiq regio Twente/hoofdlocatie Hengelo

We beschrijven ons team als een gemotiveerd en leergierig team dat gepassioneerd werkt voor de cliënten.

Wij gaan als team dagelijks de uitdaging aan het beste uit onszelf én uit de cliënten te halen. Wij doen ons best om aan te sluiten bij de individuele cliënt waarvan de perspectieven uiteenlopend zijn. Wij vinden vertrouwen, respect en veiligheid belangrijke waarden. Wij vinden het prettig om samen te werken en elkaar te ondersteunen.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq in Hengelo? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in Hengelo? Reageer dan zo snel mogelijk.

De 1e kennismakingsgesprekken staan gepland op maandag 27 mei.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen voor een kennismaking met Marloes Oortmann, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Marloes telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via m.oortmann@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?
Onze producten Ga jij hier het verschil maken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer