Swipe

Pedagogisch medewerker - Ouder-kind cluster

Wil jij samen met ouders met een LVB kijken wat zij nodig hebben om de best mogelijke ouders te worden met een goede hechtingsrelatie? Wil jij het verschil maken voor deze gezinnen? Kom dan ons team versterken als pedagogisch medewerker in Almelo.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • En een salaris FWG 45 geldt bij SKJ registratie minimaal € 2.766,- en maximaal € 3.861,- bruto op
  basis van 36 uur per week) of FWG 40 (minimaal € 2.617,- en maximaal € 3.535,- bruto op basis van 36 uur per week) conform CAO gehandicaptenzorg;

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de pedagogisch medewerker kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Als pedagogisch medewerker bij de Ouder-kind cluster van Ambiq werk je actief mee aan de ouder-kind behandelgroepen én een ouder-kind trainingshuis. De ouder-kind behandelgroepen vind je in Almelo en Enschede. Het trainingshuis staat in Almelo.

Binnen de ouder-kind behandelgroepen bieden we behandeling en begeleiding aan ouder(paren) of moeders die zwanger zijn of al een kind hebben, in de leeftijd van –9 maanden t/m 5 jaar. Het doel is om samen met de ouder(s) te kijken wat zij nodig hebben om zo zelfstandig als mogelijk weer verder kunnen. De begeleiding wordt geboden volgens de IMH-visie. Er is speciaal aandacht voor de hechting tussen ouder en kind.  Er is in alle gevallen sprake van complexe gezinssystemen en ernstige problematiek op verschillende levensgebieden. Op de behandelgroepen is er sprake van 24 uurs zicht.

Binnen het trainingshuis verblijven de ouders met kind in een eigen appartement. Ze zijn zelfstandiger in de zorg voor hun kind. De behandel- en begeleidingsmomenten zijn meer gepland. Ouders kunnen hierin wel 24 uur per dag terugvallen op jou of je collega’s..

Naast de dagelijkse behandeling en begeleiding kan er aanvullende behandeling vanuit Ambiq in worden gezet. Te denken valt aan systeemtherapie, CGT, PMT, speltherapie, EMDR, etc.

Je werkt in een team van pedagogisch medewerkers, en samen met ambulant hulpverleners, systeemtherapeut, gedragswetenschapper en je clustermanager.  Het gezin staat centraal en samen met je collega’s ondersteun je het gezin bij het aanleren van opvoedvaardigheden, het ontwikkelen of herstellen van de hechting en het ontwikkelen van een structuur in de opvoedsituatie.

Je werkt systeemgericht, vanuit de IMH-visie en binnen een 24-uurs zetting. Daarnaast werken we aan de hand van “Stevige basis training” en zijn babyzwemmen en babymassage belangrijke onderdelen waarop begeleiding plaatsvindt.  

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Actieve inbreng binnen het behandelteam;
 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep en ouders met jonge kinderen;
 • Je maakt makkelijk contact en communiceert helder en duidelijk;
 • Je versterkt het team op basis van jouw unieke persoonlijke kwaliteiten;
 • Je haalt voldoening uit het analyseren van acute en uitdagende situaties;
 • Je bent bereid om te werken met een 24/7 rooster;
 • Een afgeronde Hbo- óf beroepsgerichte Mbo-opleiding niveau 4 in de richting van social work, toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal werker, pedagogisch medewerker, etc.;
 • Werkervaring in de kinderopvang is niet relevant voor deze functie;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij 

Team Ambiq locatie Ouder-Kind Almelo

Het betreft een vacature voor de locatie Ouder-Kind in Almelo. Dit is de plek waar moeders en/of vaders met hun kind(eren) zorg krijgen. Je gaat ze ondersteunen in het opvoeden van de kind(eren) bijvoorbeeld bij de persoonlijke verzorging, het dagritme en het aanbrengen van structuur. Alle ouders hebben een eigen appartement met een eigen voordeur. De appartementen hebben een gezamenlijke achtertuin met verschillende speeltoestellen, waar je samen met de ouders en kind(eren) kunt gaan spelen of waar jullie samen even een frisse neus kunnen halen.

We vinden het belangrijk om naast de cliënt te staan en vanuit de samenwerking te komen tot een goede dag en keuzes die passend zijn bij de cliënt.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB cliënten in Almelo? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Frank Lauwers, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Frank telefonisch bereiken via 06 57 02 94 93 of per e-mail via f.lauwers@ambiq.nl 

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer