Swipe

Pedagogisch medewerker - Intensieve Behandelgroep

Gaat jouw hart sneller kloppen wanneer je als pedagogisch medewerker aan de slag gaat bij een intensieve behandelgroep? Wil jij met jouw passie voor jeugd en LVB-ervaring het verschil gaan maken voor onze cliënten? Kom dan ons team versterken als pedagogisch medewerker in Hengelo.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s).

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de cliënt de beste zorg krijgt;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Salaris FWG 45 geldt bij SKJ registratie minimaal € 2.821,- en maximaal € 3.938,- bruto op basis van 36 uur per week) of FWG 40 (minimaal € 2.672,- en maximaal € 3.606,- bruto op basis van 36 uur per week) conform CAO Gehandicaptenzorg (per juni 2024)
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de pedagogisch medewerker kunt worden, die je graag wilt worden!
   

Functieomschrijving

Als pedagogisch medewerker vorm jij samen met jouw enthousiaste collega’s een team op een intensieve behandelgroep. Tijdens de periode van behandeling en verblijf van een jongere hebben we de opdracht om een kwalitatief goed en prettig leefklimaat neer te zetten, de behandeling vorm te geven en de ouders en de jongere te ondersteunen bij de problemen waar zij tegenaan lopen.

Wij sluiten aan bij de jongere, bieden nabijheid en we ontvangen met een open houding de signalen die het kind afgeeft. We stellen onszelf de vraag wat diegene duidelijk wil maken. We werken hierin samen met de jongere zelf, met ouders, met jeugdbeschermers en met een nauw samenwerkend multidisciplinair team dat bestaat uit een gedragswetenschapper, een systeemtherapeut, pedagogisch medewerkers, een speltherapeut of een psychomotorisch therapeut, en een manager. Super leerzaam en uitdagend. Wij doen dit elke dag met enorm veel werkplezier!

Als vast teamlid ben jij ook de persoonlijk begeleider van één of twee kinderen op de groep. Jij bent dan de spin in het web voor degene waar het om gaat: de jongere (en diens ouder(s)). Jij helpt de jongere de contacten en afstemming vorm te geven als het gaat om school, werk, familie, clubs, therapie en andere contacten.

We vragen van jou

 • Een afgeronde Hbo- óf beroepsgerichte Mbo-opleiding niveau 4 in de richting van social work, toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal werker, pedagogisch medewerker, etc.;
 • Werkervaring en kennis op het gebied van werken met groepen en de LVB-doelgroep;
 • Dat je ziet wat er beter kan, positie durft in te nemen en creatief bent;
 • Een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij 

Team Ambiq, locatie Anna Reynvaanweg 54

Als team gaan we dagelijks de uitdaging aan het beste uit onszelf én uit de jongere te halen. De behandeling richt zich soms weer op terugkeer naar huis, soms naar een meer zelfstandige vorm van wonen of een ander woonverblijf. Wij vinden betrokkenheid, vakkundigheid belangrijk en zijn toekomstgericht. Als team streven we ernaar de komende tijd onze werkprocessen meer methodisch vorm te geven en meer taakgericht te communiceren, allemaal vanuit het principe “één team, één taak”.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het intensieve behandelteam van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in Hengelo? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Esther Faber, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Esther telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via e.faber@ambiq.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer