Swipe

Begeleiders wonen - Erve Klein Leferink

Ben jij een bevlogen en ervaren collega die graag bijdraagt aan de zelfstandigheid van de cliënt? En word jij geprikkeld door complexe zorgvragen? Dan gaan we graag met je in gesprek! 

Wat ga je doen? 

Als begeleider wonen begeleid je (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Het doel is om er samen met de cliënt voor te zorgen dat hun leven stabiel wordt/blijft en zo zelfstandig als mogelijk te kunnen leven. De volwassenen op de locatie hebben hulp nodig op bepaalde gebieden. Je helpt bijvoorbeeld om financiën op orde te brengen, te werken in de maatschappij of leert de client over persoonlijke hygiëne. Je draagt eraan bij de client het “ik mag er zijn” gevoel te geven.  

Je doet dit samen in een team van ongeveer 10 collega's, waarbij een deel van het team zorgdraagt voor dagbesteding en een deel van het team de woon- en behandelbegeleiding vormgeeft. Uiteindelijk is het wel een groot team, waarbij elke afdeling werkt in het belang van de bewoner. Ook het samenwerken met externe partners (Tactus, Mediant etc.) valt onder de taken. Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider, deze is de spin in het web voor deze contacten, maar ook degene die de (behandel)afspraken monitort in afstemming met de gedragswetenschapper. Multidisciplinair en korte lijnen zijn hierbij kernwoorden. Het leef, woon- en werkklimaat geven we met elkaar vorm op een mooie, landelijk gelegen boerderij, waarvan een deel nieuwbouw is, met alle faciliteiten van dien. In de komende periode is het de bedoeling dagbesteding uit te breiden met duurzame werkplekken en creatieve activiteiten daarin te verweven, daarnaast zal en ook een sport- en recreatieruimte ingericht worden.  

Wat vragen wij? 

Jij bent betrokken, vakkundig en toekomstgericht.  Daarnaast beschik je over: 

 • Afgeronde beroepsgerichte mbo niveau 4 of hbo-opleiding. 
 • Specifieke kennis van en ervaring met de doelgroep en (ernstige) gedragsproblematiek, in combinatie met psychiatrische problematiek. 

Inschaling

Deze functie is ingedeeld in FWG 40.

FWG 40 is minimaal € 2.236, - en maximaal € 3.154, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. De CAO gehandicaptenzorg heeft per 01-05-2023 een algemene loonstijging van 3,2%.  Daarbij komt er een extra trede in FWG 40 , waardoor het maximum van FWG 40 dan € 3.332,- bruto per maand is bij een 36-urige werkweek.

Dit bieden wij 

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer. 
 • Uren in overleg. 
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.  
 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 40. 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen. 
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) 
 • Evt. Aanvullen apparatuur bij functie en gebruik van elektrische auto. 
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde. 
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.  

Belangrijk om te weten 

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure. 
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur. 
 • Bijzonderheden over de functie/roostering/wel-niet in aanmerking komen, achtergrond etc.  

Sollicitatieprocedure 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan door je motivatie en CV te uploaden.  

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Richard Belt (clustermanager) via 088-777 6000. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?