Swipe

Pedagogisch medewerker - Zeer Intensieve Behandeling (ZIB) - Hengelo

Ben jij maatschappelijk betrokken? En wil jij vanuit je hart werken met en voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB)? Wil jij een jongere en diens systeem graag een stap verder helpen en perspectief bieden? Ben jij Mbo- of Hbo geschoold? Dan zoeken wij jou? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen.

Marit, pedagogisch medewerker ZIB:
"Het leuke aan werken bij Ambiq vind ik de complexe en uitdagende doelgroep. Deze doelgroep zet mij iedere dag weer met beide benen op de grond en daarnaast leer ik ook veel van hen. Als team proberen we de jongeren een prettig en fijn tijdelijk 'thuis' te bieden. Dit doen we met name door humor, transparantie naar de jongeren/ en het gezinssysteem en kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ons doel is om binnen het leefklimaat en met de behandelingen die wie bieden jongeren vaardigheden voor de toekomst te leren."

Dit bieden wij jou
Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Door middel van zelfroosteren heb je grotendeels regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Salaris FWG 45 geldt bij SKJ registratie minimaal € 2.821,- en maximaal € 3.938,- bruto op
  basis van 36 uur per week) of FWG 40 (minimaal € 2.672,- en maximaal € 3.606,- bruto op basis van 36 uur per week) conform cao-gehandicaptenzorg;
 • En een thuiswerkvergoeding.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de pedagogisch medewerker kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving
Tijdens de zeer intensieve behandeling van jongeren doen we niet aan beheersing  of ‘’jij moet doen wat ik zeg’’. Wel sluiten we aan bij het kind, zijn we volgend, bieden we nabijheid en ontvangen we met een open houding de signalen die het kind afgeeft. We veroordelen de jongeren niet om zijn/haar gedrag, maar we stellen onszelf de vraag wat diegene duidelijk wil maken. Wat maakt dat de jongere bepaald gedrag laat zien? Wat heeft de jongere op dat moment van jou nodig? We werken hierin samen met de jongere zelf, met ouders/verzorgers, met jeugdbeschermers en met een nauw samenwerkend multidisciplinair team welke bestaat uit een gedragswetenschapper, systeemtherapeut, psychiater, pedagogisch medewerkers, speltherapeut, psychomotorisch therapeut, psychodiagnostisch medewerker en een manager. Super leerzaam en uitdagend; wij doen dit elke dag met enorm veel werkplezier!

Deze manier van werken vraagt om een open, objectieve, professionele en nieuwsgierige houding, waarbij er sprake is van een doelgerichte behandeling. Nieuwsgierig zijn naar gedrag, situaties kunnen creëren waarin gedrag zichtbaar wordt en uitmuntend afstemmen met collega’s van verschillende disciplines zijn eigenschappen die goed van pas komen.

Het betreft 24-uurs zorg, dus je werkt wisselende diensten, inclusief enkele slaapdiensten

Als jij het leuk vindt om op onderzoek uit te gaan naar het gedrag van een jongere én als je met een open blik de jongere tegemoet kan treden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Jouw profiel
Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Actieve inbreng binnen het behandelteam;
 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Je maakt makkelijk contact en communiceert helder en duidelijk;
 • Jij weet dat het belangrijk is om achter het gedrag van een cliënt te kijken en wilt hier jouw steentje aan bijdragen;
 • Je haalt voldoening uit het analyseren van acute en uitdagende situaties;
 • Een afgeronde hbo- óf mbo-opleiding niveau 4 in de richting van social work, toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal werker, pedagogisch medewerker, etc.;
 • Een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie
Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij

Team Ambiq locatie ZIB in Hengelo
Ambiq heeft naast het dienstencentrum, meerdere behandellocaties op het gezondheidspark in Hengelo. Deze vacature is opgezet voor de ZIB (Zeer Intensieve Behandelgroepen) in Hengelo. Wij hebben meerdere vacatures open staan voor deze ZIB groepen.

Dit zijn een behandelgroepen waar 7-8 cliënten wonen. Ook bieden we de dagbesteding op hetzelfde terrein aan. De leeftijd van de cliënten is gevarieerd, van 9 tot ongeveer 17 jaar.

We vinden het belangrijk om naast de cliënt te staan en vanuit de samenwerking te komen tot een goede dag en keuzes die passend zijn bij de cliënt.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?
Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor LVB cliënten in Hengelo?

Graag staan wij als team beschikbaar om je vragen te beantwoorden of om een kop koffie, thee of water met je te drinken om elkaar te ontmoeten. Ben je nieuwsgierig naar het werk dat wij met veel plezier doen?

Neem dan contact op met Jenny Liem, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Jenny telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via j.liem@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer