Swipe

Marketing & communicatie specialist

Wij zijn op zoek naar een energieke en creatieve marketing & communicatie specialist om ons team bij Ambiq te versterken! Ben je een kei in communicatievraagstukken en heb je frisse ideeën om ons als werkgever in de markt te zetten? We maken graag kennis met je!

Wat ga je doen?

Jouw functie als marketing & communicatie specialist is enorm veelzijdig en afwisselend. Je komt in het communicatieteam, samen met de communicatieadviseur en de communicatiemedewerker ga je verder bouwen aan ons merk. In de functie komen alle facetten van marketing en communicatie naar voren. Het is daarom belangrijk dat je een brede achtergrond hebt: van (online) marketing, interne communicatie, corporate communicatie tot online communicatie. Daarnaast voel jij je thuis in een klein en compact team, waar je afwisselend strategisch, tactisch en operationeel bezig bent.

De marketing focus van de functie is in eerste instantie vooral gericht om Ambiq als werkgever op de kaart te zetten. In de huidige markt is het een grote uitdaging om geschikte medewerkers te vinden, te binden en te boeien. Je hebt expliciete focus op strategieën en tactieken die ingezet kunnen worden om Ambiq als werkgever te promoten. Een greep uit je werkzaamheden:

 • Samen met de afdeling PO&O en communicatie werk je aan een plan voor employer branding en ondersteun je bij de uitvoering daarvan;
 • Je coördineert (online) campagnes voor specifieke vacatures;
 • Je maakt content (tekst, video, foto, blog, etc) voor onze werkenbij website en social media;
 • Samen met onze recruiter werk je aan onze vacatureteksten in één tone of voice;
 • Ook adviseer je samen met de recruiter over de manier hoe we de vacature in de markt gaan zetten, op welke wervingskanalen en welke promotiecampagnes ingezet gaan worden met een daaraan gekoppeld budget;
 • Je bent goed in het analyseren van data en op basis hiervan vertaal je dit naar concrete adviezen, acties en eventueel beleid.

Naast de marketingwerkzaamheden ben je ook een kei in communicatievraagstukken. Dat kan variëren van vraagstukken op het gebied van interne communicatie, nieuwsberichten schrijven en plaatsen op ons intranet tot het uitwerken van onze communicatie met externe doelgroepen, zoals onze cliënten, ouders/verzorgers of verwijzers.

Hettie Schoolkate, communicatieadviseur: “Ik vind het vooral leuk dat we binnen ons team een grote mate van vrijheid en eigen verantwoordelijkheid hebben. Ook is ons werk erg afwisselend! De functie van marketing & communicatie specialist is relatief nieuw, dus je hebt echt de mogelijkheid jouw bijdrage te leveren en zelf te bouwen aan iets nieuws. Heb je vragen of zin om eerst een kop koffie of thee te drinken? Neem gerust contact met me op via 06 - 20432528 of h.schoolkate@ambiq.nl

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s) en vrijheid bij invulling van jouw functie is vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Bij ons ontvang je vanaf dag één direct een contract voor onbepaalde tijd; 
 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team;
 • Een organisatie waar hybride werken van toepassing is, waardoor, indien de situatie het toelaat, je flexibel je werklocatie kunt bepalen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Salaris FWG 50 minimaal € 3.046, - en maximaal € 4.349, - bruto op basis van 36 uur per week conform CAO gehandicaptenzorg;
 • Reiskostenvergoeding;
 • En een thuiswerkvergoeding.
   

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor onze doelgroepen mee brengt.

Verder vragen we van jou

 • Een afgeronde hbo opleiding in de richting van marketing en/of communicatie;
 • Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in het vakgebied;
 • Je hebt kennis van (online) marketing;
 • Werkervaring in dit vakgebied is een pré;
 • Je voelt je thuis in een zelfstandige functie met afwisselende taken op het snijvlak van advies en uitvoering;
 • Je bent iemand die de verbinding zoekt binnen onze organisatie;
 • Je staat stevig in je schoenen en gaat een uitdaging niet uit de weg;
 • Je versterkt ons team op basis van jouw unieke persoonlijke kwaliteiten;
 • Je werkt voornamelijk op het hoofdkantoor in Hengelo. Daarnaast ben je bereid om en heb je de mogelijkheid om af en toe te reizen naar onze andere locatie in de regio’s Noord/Midden en IJsselland;
 • Een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Daarnaast kan het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure zijn. Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Wil je onderdeel uitmaken van het Communicatie team van Ambiq? Reageer dan zo snel mogelijk. Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Els Oonk, directeur bedrijfsbureau, of met Hettie Schoolkate, communicatieadviseur. Je kunt Els of Hettie bereiken via 088 - 777 6000 of per e-mail (e.oonk@ambiq.nl en h.schoolkate@ambiq.nl).

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 27 of 28 juni a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer