Swipe

Gezinshulpverlener - Ambulant Crisis Twente - Hengelo

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wil jij het verschil maken voor onze LVB-cliënten in crisissituaties? Kom dan werken als gezinshulpverlener Crisis Twente bij Ambiq.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Salaris FWG 50 minimaal € 3.046,- en maximaal € 4.349,- bruto op
  basis van 36 uur per week).
 • Een thuiswerkvergoeding;
 • En reiskostenvergoeding.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de gezinshulpverlener kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Je bent als gezinshulpverlener onderdeel van het ambulante crisisteam in Twente. Dit team bestaat uit gezinshulpverleners en een gedragswetenschapper. Een clustermanager stuurt dit team aan. Je ondersteunt gezinnen die er samen niet meer uitkomen. Vaak gaat het om een crisissituatie. Het doel is om uithuisplaatsing te voorkomen en het gezin te helpen op een betere manier met elkaar om te gaan.

Als gezinshulpverlener werk je per week wisselende uren, afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt en het systeem. Bereikbaarheidsdiensten verrichten is onderdeel van het werk.

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Kennis en ervaring met de LVB-doelgroep en gedragsproblematiek;
 • Je bent gericht op samenwerking met je collega’s en werkt vanuit de overtuiging dat jullie elkaar kunnen versterken;
 • Een afgeronde beroepsgerichte Hbo opleiding;
 • Bij voorkeur een opleiding ASH en FF afgerond of bereid zijn tot het volgen hiervan;
 • Een registratie in het SKJ of de mogelijkheid om dit op korte termijn te realiseren;
 • In het bezit van een rijbewijs en auto;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij 

Team Ambiq Ambulant Crisis Twente

Onze behandeling is vraaggericht. Ambulante Spoedhulp/Families First is een intensieve en kortdurende behandelvorm, waarbij wij gezinnen dagelijks ondersteunen. Als de crisis voorbij is kunnen ze vanuit de verbeterde situatie weer verder, waarbij wij eventueel blijven ondersteunen.

Als team ben je samen met collega-instellingen voor enkele dagdelen per week telefonisch bereikbaar voor SHJT (SpoedHulp Jeugd Twente).

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het Ambulant Crisis Team van Ambiq in Twente? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in Twente? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen voor een kennismaking met Marloes Oortmann, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Marloes telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via m.oortmann@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze producten Ga jij hier het verschil maken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer