Swipe

Psychomotorisch Therapeut - Emmen / Assen

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wil jij het verschil maken voor onze LVB-cliënten? Kom dan werken als psychomotorisch therapeut bij Ambiq in Emmen en/of in Assen.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Een contract voor bepaalde tijd i.v.m. zwangerschapsverlof óf een tijdelijk contract met uitzicht op vast;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Salaris FWG 55 minimaal € 3.281,- en maximaal € 4.806,- bruto op
  basis van 36 uur per week).
 • Een thuiswerkvergoeding;
 • En reiskostenvergoeding.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de psychomotorisch therapeut kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Wil jij ook wat betekenen voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en (pittige) gedragsproblemen? Ben jij een professional, die teamwork leuk vindt en graag wil leren en ontwikkelen? Is het jouw passie om cliënten te behandelen? Dan hebben wij een uitdagende werkplek en baan voor jou!

In verband met zwangerschapsverlof zoeken we een psychomotorisch therapeut in Emmen voor 20 uur per week. Daarnaast zoeken we een psychomotorisch therapeut in Assen voor 16 uur per week ter uitbreiding van ons team. Je functioneert binnen een multidisciplinair team. Je kunt zelfstandig therapieën opzetten, uitvoeren en evalueren binnen de context van het behandelplan. Dit met als doel te komen tot een bewustwordings-, gedragsveranderings-, ontwikkelings- en/of acceptatieproces, waarbij de cliënt - met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende problematiek - en het cliëntsysteem wordt betrokken.

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Kennis en ervaring met de LVB-doelgroep en gedragsproblematiek;
 • Je bent gericht op samenwerking met je collega’s en werkt vanuit de overtuiging dat jullie elkaar kunnen versterken;
 • Een afgeronde beroepsgerichte hbo-opleiding;
 • In het bezit van een rijbewijs en auto;
 • En een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!


Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft drie expertthema’s: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij

Team Ambiq

We hebben ruimte voor een psychomotorische therapeut in Emmen en in Assen. Je zou fulltime kunnen werken en in beide regio's kunnen gaan werken of je kunt 16 - 20 uur werken in Emmen of Assen. We beschrijven ons team als een gemotiveerd en leergierig team dat gepassioneerd werkt voor de cliënten.

Wij gaan als team dagelijks de uitdaging aan het beste uit onszelf én uit de cliënten te halen. Wij doen ons best om aan te sluiten bij de individuele cliënt waarvan de perspectieven uiteenlopend zijn. Wij vinden vertrouwen, respect en veiligheid belangrijke waarden. Wij vinden het prettig om samen te werken en elkaar te ondersteunen. 

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het Team van Ambiq in Emmen of in Assen? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in Emmen of in Assen? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen voor een kennismaking met Henny Blokzijl, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Henny telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via h.blokzijl@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer