Swipe

Begeleiders wonen - Erve Woldhuis

Voor onze locatie Erve Woldhuis te Hengelo zijn wij op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde begeleiders wonen. Er zijn verschillende dienstverbanden mogelijk qua uren per week (28-32 uur per week). De vacatures zijn ontstaan omdat collega's zijn doorgestroomd naar mooie nieuwe uitdagingen bij een nog te openen locatie binnen Ambiq. 

De zorg en begeleiding van Ambiq Volwassenenzorg richt zich op wonen en werken voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek. Dit gebeurt in kleinschalige woonvormen, vaak in de buitengebieden, met de mogelijkheid van dagbesteding op het eigen terrein. Deze zorg en begeleiding hebben als doel om stabilisatie van de bewoner in zijn omgeving tot stand te brengen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten. De uitgangspunten daarbij zijn dat: de bewoner prettig woont; een zinvolle dagbesteding heeft; zich gestimuleerd weet om eigen en adequate keuze te maken.

Er wordt zorg geboden aan een complexe doelgroep met triple problematiek, en daardoor is enige werkervaring gewenst.

Waar ga je werken?

Erve Woldhuis is opgezet in 2006. Er wonen hier alleen mannen, in de leeftijd van 25 tot 70 jaar en sommigen zijn al vanaf de oprichting bij ons. Elke bewoner heeft zijn eigen zit-slaapkamer en badkamer. De bewoners maken graag en veel gebruik van de gezamenlijke huiskamer.
Binnen de dagbesteding hebben we allerlei werkzaamheden op het terrein, waaronder dierverzorging, een moestuin, tuinonderhoud, houtbewerking en een kaarsenmakerij. We delen het terrein met de Stichting RIBO (een bedrijf waar materiaal voor monumenten wordt opgeslagen en verkocht), waar sommige van onze bewoners werkzaamheden voor verrichten. Daarnaast hebben we klussen buiten het terrein, zoals tuinonderhoud voor derden, onderhoud van bossen en overig werk dat zich aandient.

Wat ga je doen? 

Als begeleider wonen ben je persoonlijk begeleider van één of meerdere cliënten en ben je verantwoordelijk voor het (mede) opstellen van het begeleidingsplan, welke je vertaalt naar doelen in het dagelijks leven voor de cliënt. Hiermee probeer je de invulling en kwaliteit van leven voor de client te vergroten.  

Onze specialistische LVB doelgroep maakt je werk zeer divers en dynamisch. Je team bestaat uit gedreven en specialistische toppers (gedragswetenschappers, pedagogisch medewerkers en een clustermanager) die met hart en ziel onze cliënten helpen.  

Hier doe ik het voor… 
Manon, begeleider wonen bij volwassenenzorg Ambiq:  
“Het leuke aan werken bij Ambiq vind ik de specialistische doelgroep. Binnen onze volwassenenzorg wonen (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Zij hebben een specialistische (woon)omgeving nodig waarbij 24 uur per dag begeleiding beschikbaar is om de bewoner te ondersteunen op verschillende leefgebieden (o.a. wonen, daginvulling, basiszorg, welzijn en participatie). Daarnaast zetten we in op preventie, normaliseren en versterken van basisstructuren. Daar waar nodig zetten we gedurende het verblijf diagnostiek en behandeling in.” 

Wat vragen wij? 

 • Naast een beroepsgericht Hbo-diploma (Social work, Hbo-V, Hbo Pedagogiek), of een afgeronde Mbo Spw/Saw-4 opleiding beschik je over aantoonbare ervaring met zorg en begeleiding van mensen met verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek (LVG, SGLVG) in combinatie met psychiatrische- en verslavingsproblematiek; 
 • Je hebt ervaring met het schrijven van en werken met begeleidingsplannen voor de bewoners; 
 • Creativiteit en aanpassingsvermogen in je handelen; 
 • Je draagt in een team actief bij aan reflecteren en staat voor de competentie samenwerken. 

Salaris

Deze functie is ingedeeld in FWG 40.

FWG 40 is minimaal € 2.236, - en maximaal € 3.154, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. De CAO gehandicaptenzorg heeft per 01-05-2023 een algemene loonstijging van 3,2%.  Daarbij komt er een extra trede in FWG 40 , waardoor het maximum van FWG 40 dan € 3.332,- bruto per maand is bij een 36-urige werkweek.

Dit bieden wij

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer. 
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na 1 jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega's die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden. 
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis kunde. 
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons. 
 • Werken bij Ambiq betekent kiezen voor aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
  Onze top 3:
  - Eindejaarsuitkering van 8,33% en fiscaal gunstige regelingen voor aanschaf van een fiets, laptop, telefoon of sportcontributie; 
  - Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeien, o.a. door ons online opleidingsplatform WIJZER >het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden;
  - Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen. 

Sollicitatieprocedure 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan door je motivatie en CV te uploaden. 

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Richard Belt via 0887776000.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?