Swipe

Psychomotorisch therapeut - poli Emmen

Ben jij een professional, die teamwork leuk vindt en ervaring heeft met cliënten met LVB en (zware) gedragsproblemen?

Is het jouw passie om cliënten te behandelen? Dan hebben wij een uitdagende baan voor jou!

Ten behoeve van Poli Emmen zijn wij op zoek naar een psychomotorisch therapeut voor 24 uur per week.

Wat ga je doen?

Je functioneert binnen een multidisciplinair team. Je kunt zelfstandig therapieën opzetten, uitvoeren en evalueren binnen de context van het behandelplan. Dit met als doel te komen tot een bewustwordings-, gedragsveranderings-, ontwikkelings- en/of acceptatieproces, waarbij de cliënt - met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende problematiek - en het cliëntsysteem wordt betrokken. Je werkt in een combinatie poli klinisch en ambulant.

Wat vragen wij?

Een afgeronde Hbo-opleiding tot psychomotorisch therapeut is vereist voor de benodigde kennis en inzicht in het psychomotorische vakgebied.

Daarnaast is kennis vereist van gedragsproblemen en -stoornissen en ontwikkelingsstoornissen, groepsdynamische processen, kennis van de pedagogische achtergronden en gedragsproblematiek bij (licht) verstandelijk beperkte cliënten.

Je beschikt over goede behandelings- communicatieve en rapportagevaardigheden. Je bent in staat zelfstandig  te werken en hierin ook initiatief te nemen. Zowel binnen de kaders van het multidisciplinaire behandelplan, als onderdeel van je Poli en met contacten zowel intern als extern. Tevens ben je flexibel ingesteld en kun je omgaan met weerstanden en conflicten. Je bent in staat de cliënt en haar systeem systemisch te benaderen, behandelen en te motiveren.

Daarnaast beschik je over:

 • Specifieke kennis van de doelgroep
 • Ben jij in het bezit van een rijbewijs en auto.

Inschaling

Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 55

Dit bieden wij

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer.
 • Uren in overleg.
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.
 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 55
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen.
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.

Belangrijk om te weten

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
 • Bijzonderheden over de functie/roostering/wel-niet in aanmerking komen, achtergrond etc.

Sollicitatieprocedure

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan voor 31 december 2023

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Michel van der Aa, psychomotorisch therapeut, telefoonnummer: 088-7776005

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?