Swipe

Begeleider wonen - volwassenenzorg Erve Nienenhoek

Als begeleider wonen bij Ambiq Volwassenenzorg werk jij met (jong)volwassenen met een lichtverstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek. Voor onze bewoners is het moeilijk om zelfstandig te wonen. Daarom bieden wij hen een plek, waar zij zichzelf thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Samen met je collega’s probeer je het maximale uit de bewoners te halen. Jullie bieden zorg en begeleiding met als doel stabilisatie van de bewoner in zijn omgeving tot stand brengen en het gevoel van eigenwaarde van de bewoners te vergroten. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de bewoners prettig kunnen wonen op de locatie en zich gestimuleerd weten om zelf goede keuzes te maken in het dagelijks leven. Kortom, enorm waardevol werk.  

Over de locatie 
Op dit moment zijn wij op zoek naar meerdere begeleiders voor onze locatie Erve Nienenhoek 4 in Den Ham. Erve Nienenhoek bestaat sinds 2010 en is een woonvorm waar 24-uurs-zorg geleverd wordt aan maximaal 23 bewoners met een matig tot licht verstandelijke beperking, van wie een aantal met een combinatie van psychiatrische en verslavingsproblematiek. Er wonen zowel mannelijke als vrouwelijke bewoners in de leeftijd van 20 tot 84 jaar, van wie de meeste tussen de 30 en 50 jaar. Naast de drie leefeenheden in de boerderij, geschikt voor vijf tot zeven bewoners per leefeenheid, hebben we vier appartementen op het terrein. Op Erve Nienenhoek is er ook mogelijkheid om dagbesteding te bieden op eigen terrein. De dagbestedingsmogelijkheden bestaan uit; houtbewerking, onderhoud omgeving, onderhoud van groen, verzorging van dieren, onderhoud aan fietsen en auto’s en schilderen en tekenen. Sommige bewoners volgen dagbesteding op een andere locatie. Dit wordt per individu bepaald. Soms kan een activiteit ergens anders belangrijk zijn voor het leven van een bewoner, terwijl in een ander geval de wereld juist zo klein mogelijk zou moeten zijn. 

Wij zijn op zoek naar: 
Meerdere collega's voor 24-32 uur in de week. Met jou als toevoeging aan ons team zijn wij nog sterker in wat we doen. Jij zet jouw kwaliteiten in op de plek waar het er echt toe doet. Je straalt rust uit en je hebt humor. Je stelt je proactief op om bewoners te motiveren en te stimuleren. Je bent daarnaast een echte teamplayer, want dit werk doe je niet alleen. Je werkt namelijk samen met de gedragswetenschapper om begeleidingsplannen op te stellen en dit vertaal je naar het team. Tot slot ben je vaardig met werkzaamheden op de computer.  

Heb je interesse, reageer dan direct op deze mooie functie.  

Liever eerst een kop koffiedrinken? 
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd naar de mogelijkheden als begeleider wonen bij Ambiq? Kom dan eerst een keer een kop koffiedrinken, dan vertellen we je meer over de functie en beantwoorden we je vragen. Maak een afspraak met Thomas Schwarte (clustermanager).
Hij is bereikbaar via het algemene nummer van Ambiq: 088-7776000. 

Functie eisen

 • Beschikken over een beroepsgericht hbo-diploma (spw, pedagogiek), óf een afgeronde mbo-opleiding (spw, saw-4) met enige jaren ervaring;
 • Ervaring met zorg en begeleiding van mensen met verstandelijke beperking, gedragsproblematiek (LVG, SGLVG);
 • Ervaring op het gebied van werken met mensen met verslavingsproblematiek;
 • Ervaring met het schrijven van en werken met werkdoelen voor de bewoners;
 • Meerdere begeleidingsstijlen kunnen hanteren en toepassen, want geen cliënt is hetzelfde;  
 • Reflecteren op eigen handelen. Hierdoor kun jij groeien, maar wordt het team ook sterker;
 • Gewend zijn te overleggen en open te communiceren met collega's;
 • Overstijgend en methodisch kunnen denken en handelen; 
 • Een positieve instelling hebben en denken vanuit mogelijkheden en oplossingen. 

Inschaling

Deze functie is ingedeeld in FWG 40.
FWG 40 is minimaal € 2.457, - en maximaal € 3.332, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. 

Bijzonderheden

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer.
 • 24-32 uren per week. Contracturen in overleg. 
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen.
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.

Belangrijk om te weten:

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
 • Een assessment is onderdeel van de procedure.

Over Ambiq

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:

 • Vraaggericht;
 • Systeemgericht;
 • Oplossingsgericht;
 • Competentiegericht.

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq”  om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl

Sollicitatieprocedure

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan zo snel mogelijk.

Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met: Thomas Schwarte (clustermanager) via 088 7776000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?