Swipe

Ambulant hulpverlener (met opleidingsplek IAG)

Waar is onze gezellige, gedreven en nieuwsgierige collega? Jij, met je hart dat sneller gaat kloppen als je onze cliënten helpt bij een ambulante behandelvraag? Met je liefde voor ons prachtige vak en voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)? Met je voorspelbaarheid en betrouwbaarheid voor onze cliëntsystemen? Met je Hbo-diploma op zak? Diegene die hulp durft te vragen wanneer dit nodig is? Diegene die bereid is te leren van en met collega’s?   

"Herken je je hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou en gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden van onze toekomstige samenwerking! Tot snel."
Karin Braun, Nicolle Schenk en Esther Roenhorst – Clustermanagers 

Wat ga je doen? 

Je bent als ambulant hulpverlener onderdeel van een team ambulant hulpverleners, therapeuten en een gedragswetenschapper die samen uitvoering geven aan het behandelplan van de cliënt. Je rapporteert accuraat en signaleert mogelijke knelpunten en eventuele aanpassingen voor het behandelplan. Als ambulant hulpverlener werk je per week wisselende uren, afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt en het systeem. 

Wat krijg je van ons?  

 • Een interessante complexe doelgroep om mee te werken.  

 • Enthousiaste en fijne collega’s, in een hecht team.  

 • Volop aandacht voor jou en je ontwikkeling. Zoals de mogelijkheid om bij aanstelling gebruik te maken van een IAG-opleidingsplek! 

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen. 

 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons. 

 • Een organisatie volop in beweging.  

 • Uren in overleg met jou, met een minimum van 20 uur en een maximum van 32 uur per week.  

 • Een laptop en werktelefoon 

 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.  

 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) 

Net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan direct door je CV te uploaden.  

Meer weten? Lees dan verder.  

Functie eisen 

Wat vragen wij? 

Jij bent betrokken, vakkundig en toekomstgericht. Je kunt zelfstandig werken, bent flexibel en beschikt over zelf reflecterend vermogen. Een energieke teamspeler, gericht op resultaat. Daarnaast beschik je over: 

 • Afgeronde Hbo-opleiding en SKJ geregistreerd of je hebt de mogelijkheid om je SKJ te kunnen registreren. 

 • Een pré is een afgeronde post Hbo-opleiding IAG of je bent bereid deze te volgen! De kosten voor de opleiding worden door Ambiq betaald. 

 • In het bezit van een rijbewijs en auto 

Inschaling 

FWG 45/50 

De opleidingsplek 

IAG is een opleiding die antwoord geeft op de actuele professionaliseringsbehoefte binnen de jeugdzorg. De opleiding levert verantwoordelijke hulpverleners af, die weten waar ze mee bezig zijn, zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Daarmee ontmoet het gezin een oplossingsgerichte partner die krachten opspoort, benut en versterkt. De IAG-opleiding biedt de toekomstige expert-professional de mogelijkheid om interventies en methodieken op de eigen werkplek met collega’s te leren en in de opleiding te begrijpen wat wel werkt en wat niet en hoe de professional daar invloed op kan uitoefenen. Kennis van de complexiteit van de jeugdzorg en de wijze waarop het soms nodig is om gebaande paden te verlaten teneinde een gezin en jeugdige toch te helpen staan centraal. Niet de angst regeert, maar de mogelijkheden.        

De startvraag binnen dit complexe werkveld is steeds weer: “hoe gaat de professional zorgdragen voor een ontmoeting die vertrouwen wekt en op basis waarvan kan worden samengewerkt aan gemeenschappelijke doelen?” 

Belangrijk om te weten 

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure. 

Sollicitatieprocedure 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan zo snel mogelijk. 

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met een van onderstaande betrokken managers, ook voor een vrijblijvende vraag, kop koffie of kennismaking!  
 

Karin Braun k.braun@ambiq.nl tel.nr. 06-24895941   

Nicolle Schenk n.schenk@ambiq.nl tel.nr. 06-13156453 

Esther Roenhorst e.roenhorst@ambiq.nl tel.nr. 06-41053584 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.