Swipe

Pedagogisch medewerker J-SGLVB

Pedagogisch medewerker J-SGLVB 

Ben jij maatschappelijk betrokken en werk je vanuit je hart met en voor mensen met een licht verstandelijke beperking? Ben je bevlogen en word je geprikkeld door complexe zorgvragen? Dan zoeken wij jou! 

Wat ga je doen? 

Je werkt op één van de twee specialistische groepen voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek (J-SGLVB). Er is sprake van een complexe combinatie van kind- en omgevingsfactoren, en de mate van zorg die wordt geboden, is zeer intensief. Deze jongeren hebben vaak al veel hulp gehad, maar dat heeft tot nu toe niet geholpen. De jongere voelt zich dan ook vaak niet begrepen door hulpverleners. 

Samen met jouw collega’s zorg je voor een veilige en voorspelbare omgeving, waarin de jongere minder problemen ervaart, zich sterker voelt en meer vaardigheden leert. Je bent verantwoordelijk voor de directe uitvoer van de behandeling, begeleiding en verzorging van deze jongeren. Het doel is een zo zelfstandig mogelijk leven. 

Je werkt in een team van 8 collega’s en je wordt ondersteund en begeleid door een clustermanager, gedragswetenschappers en therapeuten.  Je ontvangt directe leiding van de clustermanager en inhoudelijke richtlijnen en aanwijzingen van de gedragswetenschapper. Het uitgangspunt is het Kwaliteitskader J-SGLVB. Je doet dit in een 24-uurs setting.  

Kijk hier voor meer informatie over deze specialistische groep: https://www.ambiq.nl/wat-we-doen/18/jsglvb. 

Wat vragen wij? 

Jij bent betrokken, vakkundig en toekomstgericht. Je staat stevig in je schoenen en denkt en handelt vanuit een professionele werkhouding. Je beschikt over een grote mate van flexibiliteit en hebt affiniteit met de doelgroep. Je begrijpt wat een opname betekent voor een jongere en het gezin en weet dat het belangrijk is om achter het gedrag van de client te kijken. Daarnaast beschik je over: 

 • Afgeronde beroepsgerichte mbo niveau 4 of hbo-opleiding. 

 • In geval van een hbo diploma een SKJ-registratie jeugd- en gezinsprofessional (https://skjeugd.nl/professionals/), of de mogelijkheid om je te registreren. 

 • Specifieke kennis van en aantoonbare werkervaring met de doelgroep. 

Dit bieden wij 

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer. 

 • Een dienstverband van 28-32 uur per week. 

 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.  

 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 45. 

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen. 

 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). 

 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde. 

 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.  

Belangrijk om te weten 

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure. 

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur. 

Over Ambiq 

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes: 

 • Vraaggericht 

 • Systeemgericht 

 • Oplossingsgericht 

 • Competentiegericht 

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen. 

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq” om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Sollicitatieprocedure 

Ben jij net zo enthousiast als wij en wil jij aan de slag op één van deze twee groepen? Reageer dan direct! Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Caspar Warnawa via telefoonnummer 088-7776000. 

Voor deze vacature wordt geen sluitingstermijn gehanteerd. De vacature blijft online, totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze producten Ga jij hier het verschil maken?