Swipe

Pedagogisch medewerker ZIB

Gaat jouw hart sneller kloppen als je als pedagogisch medewerker aan de slag gaat bij een zeer intensieve behandelgroep.

Wat ga je doen?

De dagelijkse gang van zaken op de groep is jouw verantwoordelijkheid. Je geeft het goede voorbeeld aan jongeren door de manier waarop je dingen doet, praat, en omgaat met anderen. Ondertussen help je de jongeren om zich te ontwikkelen en meer grip te krijgen op hun eigen leven en gedrag. Dit doe je in een multi discplinair team van collega’s, therapeuten en een ervaren gedragswetenschapper. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de groep. Een goede onderlinge samenwerking en communicatie is dus onmisbaar.

Je onderhoudt contacten met de ouders van de jongeren en belangrijke instanties, zoals school. Iedere jongere dat onder jouw verantwoordelijkheid valt, voelt zich gezien en gehoord. 

Je bent een belangrijke schakel in het dagelijks leven van de jongeren op jouw groep. In de ochtend zorg je dat ze op tijd opstaan, eten en naar school/stage/werk gaan. Terwijl ze elders zijn, heb jij de tijd om onder andere rapportages bij te werken, ouders te bellen, praktische zaken te regelen, behandelplannen te maken en intake- of evaluatiegesprekken te voeren. Zijn de jongeren op de groep dan ben jij en je collega’s het aanspreekpunt voor de jongeren. Je vangt ze op, vraagt ze hoe hun dag was, eet gezamenlijk, bedenkt leuke activiteiten en werk je samen aan de behandeldoelen. 

Het betreft 24-uurs zorg, dus je werkt wisselende diensten. De werksfeer is informeel. 
 

Dit bieden wij

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer.
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons. 
 • Uren in overleg.
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.
 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 45 (minimaal € 2.381, - en maximaal € 3.452, - bruto op basis van 36 uur per week) als je SKJ geregistreerd bent.
 • Een salaris vallend in FWG 40 (minimaal € 2.236, - en maximaal € 3.154, - bruto op basis van 36 uur per week) als je nog niet SKJ geregistreerd bent.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen.Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).
   

Belangrijk om te weten

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
   

Sollicitatieprocedure 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan voor 31 oktober 2023.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Freek Dokter 088-7776000. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.