Swipe

Pedagogisch medewerker - Zeer Intensieve Behandeling ZIB

Gaat jouw hart sneller kloppen als je als pedagogisch medewerker aan de slag gaat bij een zeer intensieve behandelgroep?

Marit, pedagogisch medewerker ZIB Hoogeveen:
"Het leuke aan werken bij Ambiq vind ik de complexe en uitdagende doelgroep. Deze doelgroep zet mij iedere dag weer met beide benen op de grond en daarnaast leer ik ook veel van hen. Als team proberen we de jongeren een prettig en fijn tijdelijk 'thuis' te bieden. Dit doen we met name door humor, transparantie naar de jongeren, het gezinssysteem en kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ons doel is om binnen het leefklimaat en met de behandelingen die we bieden jongeren vaardigheden voor de toekomst te leren."


Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt!;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de client de beste zorg krijgt;
 • Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Eindejaarsuitkering van 8,83%;
 • Vrijheid voor de invulling van jouw functie;
 • Urenbudget voor jouw eigen ontwikkeling;
 • Salaris FWG 45 geldt bij SKJ registratie minimaal € 2.766,- en maximaal € 3.861,- bruto op
  basis van 36 uur per week) of FWG 40 (minimaal € 2.617,- en maximaal € 3.535,- bruto op basis van 36 uur per week) conform CAO Gehandicaptenzorg;
 • En een thuiswerkvergoeding.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de pedagogisch medewerker kunt worden, die je graag wilt worden!


Functieomschrijving

De dagelijkse gang van zaken op de groep is jouw verantwoordelijkheid. Je geeft het goede voorbeeld aan jongeren door de manier waarop je dingen doet, praat, en omgaat met anderen Ondertussen help je de jongeren om zich te ontwikkelen en meer grip te krijgen op hun eigen leven en gedrag. Dit doe je in een multi disciplinair team van collega’s, therapeuten en een ervaren gedragswetenschapper. Daarbij weegt jouw inbreng even zwaar als die van elke andere specialist binnen jouw team. Je werkt samen met hart en ziel voor onze cliënten. In ons team kijken we juist ook naar elkaars kwaliteiten en daar zetten we op in. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de groep. Een goede onderlinge samenwerking en communicatie is dus onmisbaar.

Je onderhoudt contacten met de ouders van de jongeren en belangrijke instanties, zoals school. Iedere jongere die onder jouw verantwoordelijkheid valt, voelt zich gezien en gehoord.

Je bent een belangrijke schakel in het dagelijks leven van de jongeren op jouw groep. In de ochtend zorg je dat ze op tijd opstaan, eten en naar school/stage/werk gaan. Terwijl ze elders zijn, heb jij de tijd om onder andere rapportages bij te werken, ouders te bellen, praktische zaken te regelen, behandelplannen te maken en intake- of evaluatiegesprekken te voeren. Zijn de jongeren op de groep dan zijn jij en je collega’s het aanspreekpunt voor de jongeren. Je vangt ze op, vraagt ze hoe hun dag was, eet gezamenlijk, bedenkt leuke activiteiten en werkt samen aan de behandeldoelen.

Het betreft 24-uurs zorg, dus je werkt wisselende diensten.


Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Actieve inbreng binnen het behandelteam;
 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Je maakt makkelijk contact en communiceert helder en duidelijk;
 • Je versterkt het team op basis van jouw unieke persoonlijke kwaliteiten;
 • Je haalt voldoening uit het analyseren van acute en uitdagende situaties;
 • Een afgeronde HBO- óf MBO-opleiding niveau 4 in de richting van social work, toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal werker, pedagogisch medewerker, etc.;
 • Een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!


Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft vier expertthema's: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ‘’Werken bij Ambiq’’ om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij

Team Ambiq locatie ZIB in Hengelo

Het betreft een vacature voor de locatie ZIB in Hengelo. Dit is een behandelgroep waar 8 cliënten wonen. Ook bieden we de dagbesteding op hetzelfde terrein aan. De leeftijd van de cliënten is gevarieerd, van 9 tot ongeveer 17 jaar. We hebben een PlayStation, Nintendo, een trampoline, een zwembad en heel veel spelletjes waar je gebruik van kunt maken tijdens je werk met de cliënten. Dus daag de cliënten vooral uit voor een potje voetbal, monopoly, FIFA, SkipBo of kom zelf met leuke ideeën!

We vinden het belangrijk om naast de cliënt te staan en vanuit de samenwerking te komen tot een goede dag en keuzes die passend zijn bij de cliënt.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB clienten in Hengelo? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Freek Dokter, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Freek telefonisch bereiken via 088- 777 6000 of per e-mail via f.dokter@ambiq.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer