Swipe

Begeleider wonen - volwassenenzorg Erve de Eik

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken met en voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) met complexe zorgvragen? Kom dan ons team versterken als begeleider wonen in Slagharen.

Jochem, begeleider wonen Erve ’t middelhoes Rietmolen:
"Ik vind het fantastisch om anderen te motiveren. Om het beste in ze naar boven te laten halen. Ik kan niet stil zitten en moet wat te doen hebben, waarbij ik graag meewerk aan projecten. Bovendien ben ik graag buiten aan het werk, dat kan allemaal op de dagbesteding. Doordat je meer kennis krijgt, wordt je werk ook leuker. Je kunt beter gedrag verklaren en zo de bewoners beter helpen. Ik wil graag nog een tijd bij Ambiq blijven. Ik wil verder in dit onderwerp en deze doelgroep groeien."

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de bewoner de beste zorg krijgt;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Eindejaarsuitkering van 8,83%;
 • Vrijheid voor de invulling van jouw functie;
 • Urenbudget voor jouw eigen ontwikkeling;
 • Salaris FWG 40 conform CAO Gehandicaptenzorg. FWG 40 is minimaal €2.617, - en maximaal € 3.535, - bruto per maand op basis van 36 uur per week;
 • En een thuiswerkvergoeding.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de begeleider wonen kunt worden, die je graag wilt worden!

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Zoek jij een baan waarbij geen dag hetzelfde is en waar jij als begeleider wonen zelf veel regie hebt?

Als begeleider wonen richt je je op wonen en werken voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek. Dit gebeurt in kleinschalige woonvormen, vaak in buitengebieden, met de mogelijkheid van dagbesteding op het eigen terrein.

Samen met jou maakt de bewoner een plan met doelen. Dit kan bijvoorbeeld zelfstandig boodschappen doen zijn, omgaan met emoties of het leren financiën op orde te stellen. Elk half jaar bespreek je dit samen met de bewoner en kijk je wat er goed gaat en wat er nog verbetert kan worden. Op het gebied van diagnostiek en behandeling is er sprake van samenwerking met andere specialisten (o.a. VNN/Tactus/GGZ) om samen tot een passend zorgplan te komen voor de bewoners. Je geeft mede uitvoering aan het begeleidingsplan. Je observeert en rapporteert over de voortgang van de bewoners en voert praktische ondersteunende taken uit samen met bewoners in en om de woonlocatie.

Werken met deze specialistische LVB-doelgroep betekent dat jouw dagen intensief zijn. Maar daarbij sta je er niet alleen voor, je doet het écht als team.

Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de bewoners meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Je draagt in een team actief bij aan reflecteren en staat voor de competentie samenwerken;
 • Hart voor de volwassenenzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Je hebt ervaring met zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking, gedragsproblematiek (LVG, SGLVG) of verslavingsproblematiek;
 • Je versterkt het team op basis van jouw unieke persoonlijke kwaliteiten;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van en werken met werkdoelen voor de bewoners;
 • Je bent positief ingesteld en denkt vanuit mogelijkheden/oplossingen;
 • Je kunt meerdere begeleidingsstijlen hanteren en aanpassen aan de mogelijkheden van de cliënten;
 • Een afgeronde Hbo- óf Mbo-opleiding in de richting van social pedagogische hulpverlener (SPH), Hbo-verpleegkunde (HBO-V), hbo-pedagogiek
 • SPW/Saw-4 opleiding met enige jaren ervaring;
 • Een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!

Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder ''Werken bij Ambiq'' om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij

Team Ambiq Slagharen

Het betreft een vacature voor de locatie Erve Eik in Slagharen. Deze locatie biedt 24-uur zorg en onderdak aan 12 bewoners en heeft een activiteitengebouw. De zorg en begeleiding van deze locatie richt zich op (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek, ook kan er sprake zijn van een bijkomende verslavingsproblematiek.

Je komt te werken in een fijn team van woonbegeleiders, begeleiders dagbesteding, gastdames, een gedragswetenschapper en een clustermanager. Je draagt samen met hen de zorg en begeleiding voor de 12 bewoners.

Ons doel is dat de bewoner prettig woont, een zinvolle dagbesteding heeft en zich gestimuleerd voelt om adequate keuzes te maken. We vinden het belangrijk om naast de bewoner te staan en vanuit de samenwerking te komen tot een goede dag en keuzes die passend zijn bij de bewoner.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-bewoners in Slagharen? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Marianne Knaken, clustermanager bij Ambiq. Je kunt Marianne telefonisch bereiken via 088- 777 6000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer