Swipe

Gedragswetenschapper ambulante spoedhulp en crisisgezinnen

Gedragswetenschapper ambulante spoedhulp en crisisgezinnen

Wij zijn op zoek naar jou! Een bevlogen en ruimdenkende gedragswetenschapper die de kwetsbare LVB-cliënt centraal stelt, waarbij sprake is van complexe zorgvragen en crisissituaties.

Wat ga je doen?

Als gedragswetenschapper coördineer je de zorg rondom de cliënt en diens systeem. Je doet dit voor de behandelmodules crisisteams Ambulante Spoedhulp (ASH), Families First (FF) en Crisis Systeem Interventie (CSI).

Is de veiligheid of ontwikkeling van een kind in gevaar? Dan is er sprake van een crisis/noodsituatie. In deze gevallen staat onze kortdurende (4 tot 6 weken) spoedinzet (ASH of FF) altijd klaar. Het kan zijn dat er eerst een goed beeld moet komen van de situatie (ASH) of dat direct met doelen aan de slag moet worden gegaan om uithuisplaatsing te voorkomen (FF).

De omvang, aard en complexiteit van de problematiek (multi-probleem gezinnen) vraagt regelmatig om een meer intensieve vorm van hulpverlening, dan reguliere behandelmodules bieden. De CSI, ontwikkeld door Ambiq zelf, biedt op alle uren van de week dat de kinderen en ouders samen zijn, hulpverlening, coaching on the job. Als de directe veiligheid in gevaar is, is er zelfs de mogelijkheid tot gezinsopname. Er wordt dan 24/7 één-op-één hulpverlening geboden. Gemiddeld duurt dit traject zo’n 16 weken. Het doel is dat kinderen zo veel mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Je werkt als gedragswetenschapper in de rol van behandel coördinator nauw samen met een multidisciplinair team van pedagogisch en ambulante medewerkers en therapeuten die zijn opgeleid in de bestaande crisismodules. Dit zijn onder andere ASH en FF opgeleide (HBO+) hulpverleners. Je werkt vanuit integraal management nauw samen met de clustermanager die verbonden is aan deze teams. Je sluit aan bij de aanmeld-MDO's, startgesprekken en evaluaties. Je wordt met regelmaat geconsulteerd door een collega of verwijzer over een crisissituatie. Daarnaast ligt er een grote taak in het geven van werkbegeleiding, waar de inhoud, het proces en de persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Samen geef je het onderzoek of de behandeling vorm, volg je deze en stuur je bij waar nodig. Op momenten stap je naar voren om verdieping aan te brengen of in acute situaties mee te denken.

Je draait mee in de bereikbaarheidsdienst voor medewerkers, dit houdt in dat je zo’n 2 à 3 keer per jaar buiten kantoortijden een telefoondienst draait.  

Functie eisen

Wat vragen wij?

Jij bent betrokken, vakkundig en toekomstgericht. Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde beroepsgerichte WO-opleiding.
  • Basisaantekening diagnostiek is een pré.
  • SKJ of BIG registratie.
  • Kennis van de LVB doelgroep.

Een hoge mate van zelfstandigheid

Inschaling

Deze functie is voor SKJ-geregistreerde / BIG zorgprofessionals ingeschaald in FWG 65 van de CAO Gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

Dit bieden wij

  • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer.
  • Gemiddeld 24-32 uur per week.
  • Een contract voor bepaalde tijd. Bij vacatureruimte bestaat de mogelijkheid om elders binnen de organisatie aan het werk te gaan. 
  • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 65.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen.
  • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).
  • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.
  • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.

Belangrijk om te weten

  • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
  • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

Over Ambiq

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:

  • Vraaggericht
  • Systeemgericht
  • Oplossingsgericht
  • Competentiegericht

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen.

Sollicitatieprocedure

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan zo snel mogelijk via onderstaande knop.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Monique ter Pelle, directeur regio Twente, via telefoonnummer 088-7776000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.