Swipe

Systeemtherapeut

Heb jij hart voor de zorg? Kom dan ons team versterken als systeemtherapeut in Hoogeveen.

Dit bieden wij jou

Bij Ambiq geloven we dat je vooral moet kunnen doen wat je leuk vindt, niet alleen wat je geleerd hebt. We vertrouwen daarbij op jouw kennis en ervaring. We willen ook de ruimte geven aan jouw ambitie(s). Vrijheid bij invulling van jouw functie en het faciliteren van opleidingen en trainingen zijn daarom vanzelfsprekend binnen Ambiq.

 • Een warm welkom: de werkplek waar jij mag zijn wie je bent en jij je zo snel mogelijk thuis voelt;
 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer met een hecht en specialistisch team, waarmee je samen ervoor zorgt dat de cliënt de beste zorg krijgt;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden; 
 • Een organisatie waar hybride werken van toepassing is, waardoor, indien de situatie het toelaat, je flexibel je werklocatie kunt bepalen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Eindejaarsuitkering van 8,83%;
 • Vrijheid voor de invulling van jouw functie;
 • Opleidingsbudget voor jouw eigen ontwikkeling;
 • Salaris FWG 60 conform CAO Gehandicaptenzorg. FWG 60 is minimaal €3.694, - en maximaal € 5.370, - bruto per maand op basis van 36 uur per week;
 • En een thuiswerkvergoeding.

Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij vinden jouw passie(s) en jouw talenten erg belangrijk. Daarom willen wij dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen we jou in je verdere ontwikkeling. We kijken samen naar jouw passies, wensen en groei ambities zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij de systeemtherapeut kunt worden, die je graag wilt worden!


Functieomschrijving

Als systeemtherapeut geef jij uitvoering aan therapie en systeemdiagnostiek op onze polikliniek in Hoogeveen en bij de cliënten thuis. Je werkt hierin veelal vanuit een multidisciplinaire inzet samen met o.a. vak therapeuten, gezinshulpverleners, CGW-therapeuten en gedragswetenschappers.

Een specifieke samenwerking is bijvoorbeeld het gezamenlijk uitvoer geven aan systemische psychomotore therapie (PMT).

Collega’s benaderen je ook consultatief voor een behandeltraject of teamprocessen. Het is een veelzijdige baan binnen onze dynamische organisatie met een uitdagende werkomgeving. Er is veel flexibiliteit in het vormgeven van de werkzaamheden.


Jouw profiel

Behalve relevante ervaring en opleiding, verwachten we vooral dat je enthousiasme én hart voor de cliënt meebrengt. Je haalt plezier uit het werken met een complexe en uitdagende doelgroep.

Verder vragen we van jou

 • Hart voor de jeugdzorg, specifiek voor de LVB-doelgroep;
 • Een afgeronde (of in opleiding i.o.) opleiding systeemtherapeut, conform de eisen van de NVRG;
 • Ervaring in het werken met de LVB doelgroep met bijkomende (complexe) problematiek is een pré;
 • Ervaring in het (zelfstandig) uitvoeren van (complexe) behandelingen bij kinderen, jongeren en (jong) volwassenen in hun systeem is een pré;
 • Kennis van groepsdynamische processen in context van de behandeling, gedragsproblemen- en ontwikkelingsstoornissen;
 • Behandelings- en rapportagevaardigheden en binnen de kaders van het multidisciplinair behandelplan zelfstandig kunnen werken;
 • Vaardigheden om, om te gaan met weerstanden en conflicten en je kennis goed over te brengen naar andere collega’s;
 • Een rijbewijs en een auto;
 • Een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Herken jij jezelf hierin? Dan zie wij graag je sollicitatie tegemoet!


Ambiq als organisatie

Als dé specialist LVB maken wij het verschil!
Wij zijn dé specialist en expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB) voor kinderen, jongeren en volwassenen in Noord- en Oost-Nederland.

Bij Ambiq werk je samen met het gehele team aan hetzelfde doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen helpen om een volwaardige plaats in de samenleving te krijgen, waarbij ze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Wij geloven dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Voor elke volwassenen willen we een veilige en prettige woon- en werkomgeving, zodat iedereen een zo zelfredzaam mogelijk leven kan leiden en een eigen plek kan vinden in de maatschappij.

Ambiq heeft vier expertthema's: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

Kijk op onze website, Facebook on LinkedIn, onder ''werken bij Ambiq'' om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl/werken-bij 

Team Ambiq Hoogeveen

Het betreft een vacature voor de locatie poli Hoogeveen en ambulant bij de cliënten thuis. De poli Hoogeveen locatie biedt therapieën en behandelingen aan op afspraak. Voorbeelden van behandelingen op deze locatie zijn diagnostiek, beeldende therapie, EMDR, psychomotorische therapie en speltherapie.

Ons doel is om onderzoek te doen bij de cliënten, te helpen bij het verwerken van een trauma, met beweging te werken aan de opgestelde doelen en kinderen te helpen door middel van spelen. We vinden het belangrijk om naast de cliënt te staan en vanuit de samenwerking te komen tot goede keuzes die passend zijn bij de cliënt.

Ben je enthousiast of wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je onderdeel gaan uitmaken van het team van Ambiq? Wil je samen het verschil gaan maken voor de LVB-cliënten in Hoogeveen? Reageer dan zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen over deze vacature of wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Marianne Knaken, Clustermanager bij Ambiq. Je kunt Marianne telefonisch bereiken via 088- 777 6000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Over Ambiq

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. 

De doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en de daarbij horende vraagstukken, groeit. Bij Ambiq hebben we veel kennis over en ervaring met deze (vaak) complexe vraagstukken. Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, gehechtheid en seksualiteit.

Onze locaties Benieuwd naar de locatie(s) waar je gaat werken?
Onze producten Ga jij hier het verschil maken?
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer