Trainingshuis

Ervaring trainingshuis

Ik wil mij voorstellen aan jullie van wie ik ben, waar ik woon en wat ik tot nu toe heb bereikt.
Ik ben Mike en ik ben een jongen van 21 jaar. Ik woon in een Trainingshuis in Hengelo.

Voordat ik op het trainingshuis kwam wonen heb ik 9 jaar in een gezinshuis van Ambiq gewoond.
Toen ik daar woonde heb ik de praktijkopleiding gevolgd. Daarna ben ik de entreeopleiding zorg en welzijn gaan volgen. In dit leerjaar heb ik stage gelopen bij TMZ in Hengelo. Mijn stage hield in dat ik samen met dementerende ouderen activiteiten deed bv. spelletjes, wandelen, fietsen en dagjes uit. Ook tijdens mijn vakantie heb ik daar met veel plezier vakantie werk verricht. Mijn ervaring is dat het dankbaar werk is en dat ik dit met veel plezier heb gedaan.

Na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen aan de opleiding zorg facilitaire dienstverlening niveau 2. Ondertussen hebben ze op mijn woonverblijf de schuur verbouwd tot een mooi appartement. Deze heb ik zelf ingericht met meubels en natuurlijk heb ik een mooie grote tv gekocht  Alles heb ik naar eigen smaak ingericht. Het is een toffe plek om te chillen en te wonen.

Ook verder gaat het goed met mij en mijn doelen. Ik heb veel geleerd aan de Lorentzstraat en heb mijn zaakjes op orde. Nu ik niveau 2 volg, kon ik stage blijven lopen bij het TMZ. Dit jaar loop ik stage bij afdeling hotelzorg, Ik doe de schoonmaak, maaltijden, de was , ontvangen van mensen, etc. 
Vrijdag is eigenlijk een vrije dag voor mij, maar deze dag ben ik als vrijwilliger werkzaam op de afdeling waar ik vorig jaar stage heb gelopen. TMZ heeft mij voor de vakantieperiode een contract van 15 uur per week aangeboden om daar deze zomer vakantiewerk te doen. Hier ben ik trots op.

In januari ben ik wezen kijken op de open dag van het ROC van Twente en heb ik besloten dat ik de komende 3 jaar de opleiding Maatschappelijke Zorg Specifieke Doelgroepen niveau 3 ga volgen. Ik vind het alleen nog lastig waar ik stage ga lopen. TMZ heeft aangeboden dat ik daar kan blijven voor de activiteiten met ouderen. En ondertussen heb ik ook een dag meegelopen bij Aveleijn om te kijken of deze doelgroep mij ook aanspreekt. Ik heb hier een fijne en leerzame werkdag gehad.
Ook ga ik binnen Ambiq nog kijken op een dagbehandeling groep. Ik ben tot nu toe trots op wat ik tot nu toe heb bereikt.

Verder heb ik aan hobby’s dat ik graag op vakantie ga, zoals afgelopen jaar naar Portugal, Parijs. Het was voor mij de eerste keer dat ik ging vliegen, wat een mooi leermoment was voor mij. Uitgaan is ook altijd prettig en ik heb een grote vriendenkring dus ik zit eigenlijk nooit verlegen om iets te gaan doen met een of gene.

Dit was in een notendop een kijkje in mijn leven van de afgelopen jaren en ik hoop tegen het einde van het jaar in mijn eigen huisje te wonen met misschien een klein beetje hulp.
 
Groetjes Mike

logo ambiq
  • Heidi Kluin (STA!) over de Nationale dag van het Onderwijs

  • Anita Schemmekes nieuwe bestuurder Ambiq