Swipe
Jeugd & gezin (6 - 18 jaar)

Ben je in de leeftijd van 6 tot 18 jaar?

We doen het samen

Zit je ergens mee en kom je er even niet uit? Word het je misschien allemaal even teveel? Hier luisteren we graag naar jouw verhaal. Samen met jou, je ouders/verzorgers en mensen uit jouw omgeving gaan we aan de slag. Dit alles, zodat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen. 

Meer over onze verschillende soorten hulp / behandeling:
1
Hulp / behandeling bij je thuis of op onze locatie

Hulp bij je thuis noemen we ook ambulante hulp. We hebben daar verschillende vormen van. Samen kijken we welke hulp er bij jullie het beste past. Soms kom je ook voor een afspraak op één van onze locaties. Dan kom je bij de Poli, bijvoorbeeld voor onderzoek of therapie.

2
Hulp / behandeling met verblijf

Het liefst groei jij op bij jouw ouders of verzorgers, dat is ook ons uitgangspunt. Het kan voorkomen dat je behandeling thuis even niet verder kan en je tijdelijk bij ons woont. Het wordt dan bij je thuis even teveel, waardoor we samen met jouw ouders of verzorgers gaan kijken, welke hulp er op dat moment nodig is.

3
Therapie / training

Door therapie leer je bijvoorbeeld omgaan met jouw emoties. Dat kan door sporten, knutselen, spel, praten, muziek of andere manieren. Je leert je te uiten en jouw gedrag verbetert. Ook jouw ouders worden betrokken bij de therapie. Zij krijgen advies over hoe ze jou kunnen helpen. Daarnaast hebben we trainingen die je kunnen helpen.

Vraag en antwoord Al deze informatie roept misschien vragen bij je op. Bekijk hier onze veelgestelde vragen.
FAQ icon

Wat is eigenlijk een licht verstandelijke beperking (LVB)?

Een licht verstandelijke beperking is een moeilijk woord. Het betekent dat je dingen moeilijk vindt die voor anderen makkelijker zijn, zoals leren, plannen maken, met vrienden omgaan, of problemen oplossen. De afkorting van licht verstandelijke beperking is ‘LVB’. Mensen kunnen niet zien dat je een LVB hebt. En vaak merken ze het ook niet. Dat kan lastig zijn. Want dan denken ze dat je iets begrijpt, maar eigenlijk snap je het niet. Misschien wil je ook liever niet zeggen dat je het niet snapt. 

Ambiq logo
FAQ icon

Welke soorten hulp hebben jullie?

We kunnen bij je thuis komen, dit noemen we ambulante hulp. Het kan verschillen per behandelvorm hoe vaak iemand bij je thuis komt. Van één keer per drie weken tot dagelijks. Ook bieden we verschillende soorten therapieën en trainingen. Wanneer het écht nodig is, kun je ook behandeling met verblijf krijgen. Daarnaast bieden we nog intensief verblijf aan voor volwassenen, dan kun je wonen in onze woon/werkboerderijen.

Ambiq logo
FAQ icon

Moet ik de hulp/behandeling zelf betalen?

Nee, dat hoeft niet. Er zijn verschillende manieren hoe onze zorg betaald wordt, zoals via de gemeente of het zorgkantoor. Soms moet je wel een eigen bijdrage betalen. 

Ambiq logo
FAQ icon

Moet ik een eigen bijdrage betalen?

Afhankelijk van je leeftijd betaal je wel of geen eigen bijdrage voor onze zorg.

  • Jonger dan 18 jaar? Dan wordt de zorg vanuit de Jeugdwet gefinancierd en heb je geen eigen bijdrage. 
  • 18+? Dan wordt de zorg gefinancierd vanuit de Wlz en geldt een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt berekend door het CAK en is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk: inkomen, vermogen, leeftijd, huishouden en zorg. Je kunt de eigen bijdrage berekenen op de website van het CAK.
Ambiq logo
FAQ icon

Ik ben verwijzer en wil graag een zorgvraag indienen. Waar kan ik aanmelden?

Fijn dat je ons weet te vinden voor hulp! Hier kun je alle informatie vinden over het aanmelden van een zorgvraag.

Ambiq logo
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer