Swipe
School Thuis Ambiq (STA!)

Hulp bij jou thuis en op school

Soms loop je vast op school. Zo kan het zijn dat je het bijvoorbeeld lastig vind om vrienden te maken, moeite hebt om te leren of ben je vaak boos. Het kan ook zijn dat je vastloopt, omdat je ontwikkeling achterloopt ten opzichte van de rest van je klasgenoten. Bij School Thuis Ambiq (STA!) krijg je ondersteuning op school én thuis. 

Wat kun je verwachten?

Binnen School Thuis Ambiq! (STA!) heb je twee mogelijkheden:

  • STA! ambulant

Je gaat gewoon naar school, alleen komt onze hulpverlener regelmatig bij jou op school langs. Zo heb je 1-1 momenten op school maar ook bij jou thuis. Zo wordt er veel samengewerkt met je ouder(s) en de leerkracht. Als het nodig is kan er ook Systeemtherapie ingezet worden voor het hele gezin. Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie.

 

  • STA! deeltijd

Ook hier ga je gewoon naar school. Het verschil met ambulant is dat je hier ook naar één van onze locaties in Hengelo komt voor groepstherapie. Dat is twee keer per week van 12:00 tot 15:00 uur. Je krijgt dan bijvoorbeeld Psychomotorische therapie, Beeldende therapie of Speltherapie. Ook hier kunnen we, indien nodig, Systeemtherapie inzetten voor het hele gezin. 


Bij zowel STA! ambulant als STA! deeltijd bespreken we bij de start hoe we kunnen helpen. Wat is het doel? Daar gaan we dan met elkaar aan werken: kind, ouder(s), leerkracht en hulpverlener. We kunnen bijvoorbeeld helpen om beter met je emoties om te gaan, dus te weten hoe je omgaat met boosheid of verdriet. Maar ook leer je hoe je (beter) met andere kinderen kunt omgaan. Daarnaast leer je ook waar jezelf goed in bent en wat je nog kunt leren.

School Thuis Ambiq (STA!) in het kort
  • Samenwerking tussen school en Ambiq
  • Onze hulpverlener kan bij je op school komen en bij je thuis
  • We doen het samen: kind, ouders, leerkracht en hulpverlener
  • Behandeling bij STA deeltijd is in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen
  • Als het nodig is kan Systeemtherapie ingezet worden
Icon summary
Locaties Kijk hier op welke locaties we School Thuis Ambiq (STA!) aanbieden
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer