Swipe

Samen zorgen we voor de juiste zorg

Wat doen we?

Wij zijn Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. Wij geloven dat ieder kind het recht heeft om op te groeien in een gezin en dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot wie hij/zij wil zijn. Daarnaast streven we voor iedere volwassene naar een veilige en prettige leefomgeving.

Waarom Ambiq? Samen gaan we voor de juiste oplossing

Wij vinden het belangrijk dat de cliënt op de juiste plek terecht komt. Samen met jou als verwijzer.

1
We denken graag met je mee

Wij zijn er voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijbehorende complexe problemen. Heeft jouw cliënt geen LVB, maar denk je dat hij/zij wel baat kan hebben bij de LVB-aanpak? Ook dan kunnen we wat betekenen. Daarnaast denken we ook graag mee bij unieke en complexe vragen.

2
Zo ambulant mogelijk

We werken bij voorkeur ambulant, vanuit de thuissituatie. Als het echt niet anders kan hebben we intramurale plaatsen beschikbaar, om een gezin ruimte te geven en vanuit een stabiele situatie met de behandeling en/of begeleiding te starten.

3
Screeningsproces

Om de juiste zorg te leveren voor de cliënt hebben we een screeningsproces, zodat het kind, de jongere of volwassene direct op de juiste plek komt.

4
Systeemgericht
We kijken niet alleen naar het kind, de jongere of volwassene, maar ook naar de omgeving van de cliënt. Zo nemen we ouders en verzorgers altijd mee in het proces en als het nodig is ook de omgeving van de cliënt: school en vrije tijd.
Stappen aanmelding Bekijk hier onze werkwijze
Aanmelden

Je vult ons aanmeldformulier in. Heb je vragen of wil je samen afstemmen? Neem dan hier contact op.

Overleg

Na het invullen van het aanmeldformulier nemen we binnen drie werkdagen contact met je op. We plannen dan een gesprek om samen te overleggen of wij de zorgvraag kunnen beantwoorden. Is het crisis? Dan nemen we zo snel mogelijk (binnen 24 uur) contact op. 

Afstemmen

We komen met alle betrokkenen bij elkaar om af te stemmen hoe we de zorg gaan vormgeven.

Terugkoppeling

We koppelen binnen twee werkdagen terug welke behandelvorm de cliënt krijgt bij ons

Wachten

Voor de meeste behandelingen zijn er wachttijden. Als je hierover vragen hebt, neem gerust contact met ons op. 

Start

Als verwijzer ben je bij voorkeur bij het startgesprek aanwezig om samen te zorgen voor een goede start van de behandeling van de cliënt.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer