Swipe
Jonge kind & gezin (0 - 6 jaar)

Heb je een kind in de leeftijd van 0 tot 6 jaar?

Onze hulp voor jonge kind & gezin

Vind je het opvoeden van je baby of kind(je) lastig? Of ben je zwanger en kun je hulp gebruiken in de voorbereiding op de komst van je baby? Juist de eerste levensjaren van je kind zijn van belang om een veilige basis te vormen. Vertrouwen en hechting tussen je kindje en jou zijn daarbij belangrijk. We helpen je in deze eerste jaren met de passende zorg. Samen gaan we kijken wat we voor jullie kunnen betekenen. 

Meer over onze verschillende soorten hulp / behandeling:
1
Hulp bij je thuis of op onze locatie

Hulp thuis noemen we ook ambulante hulp. We hebben daar verschillende vormen van. Samen kijken we welke hulp er bij jullie het beste past. Soms kom je met je baby of kindje ook voor een afspraak op één van onze locaties. Dan kom je bij de Poli, bijvoorbeeld voor onderzoek of therapie.

2
Hulp met verblijf

Je kind(je) thuis op laten groeien is altijd ons uitgangspunt, maar soms is tijdelijk behandeling met verblijf nodig. Het lukt dan even niet meer thuis. Er zijn spanningen in jullie gezin, op school of in de vrije tijd. We gaan samen met jullie kijken naar wat we in zo'n situatie voor jullie kunnen betekenen.

3
Therapie

Door therapie leert je kind bijvoorbeeld omgaan met emoties. Dat kan door sporten, knutselen, spel, muziek of andere manieren. Ook ouders worden betrokken bij de therapie. Je krijgt advies over hoe je je kind kan helpen.

Vraag en antwoord Al deze informatie roept misschien vragen bij je op. Bekijk hier onze veelgestelde vragen:
FAQ icon

Wat is eigenlijk een licht verstandelijke beperking (LVB)?

Een licht verstandelijke beperking is een moeilijk woord. Het betekent dat je dingen moeilijk vindt die voor anderen makkelijker zijn, zoals leren, plannen maken, met vrienden omgaan, of problemen oplossen. De afkorting van licht verstandelijke beperking is ‘LVB’. Mensen kunnen niet zien dat je een LVB hebt. En vaak merken ze het ook niet. Dat kan lastig zijn. Want dan denken ze dat je iets begrijpt, maar eigenlijk snap je het niet. Misschien wil je ook liever niet zeggen dat je het niet snapt. 

Ambiq logo
FAQ icon

Welke soorten hulp hebben jullie?

We kunnen bij je thuis komen, dit noemen we ambulante hulp. Het kan verschillen per behandelvorm hoe vaak iemand bij je thuis komt. Van één keer per drie weken tot dagelijks. Ook bieden we verschillende soorten therapieën en trainingen. Wanneer het écht nodig is, kun je ook behandeling met verblijf krijgen. Daarnaast bieden we nog intensief verblijf aan voor volwassenen, dan kun je wonen in onze woon/werkboerderijen.

Ambiq logo
FAQ icon

Moet ik de hulp/behandeling zelf betalen?

Nee, dat hoeft niet. Er zijn verschillende manieren hoe onze zorg betaald wordt, zoals via de gemeente of het zorgkantoor. Soms moet je wel een eigen bijdrage betalen. 

Ambiq logo
FAQ icon

Moet ik een eigen bijdrage betalen?

Afhankelijk van je leeftijd betaal je wel of geen eigen bijdrage voor onze zorg.

  • Jonger dan 18 jaar? Dan wordt de zorg vanuit de Jeugdwet gefinancierd en heb je geen eigen bijdrage. 
  • 18+? Dan wordt de zorg gefinancierd vanuit de Wlz en geldt een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt berekend door het CAK en is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk: inkomen, vermogen, leeftijd, huishouden en zorg. Je kunt de eigen bijdrage berekenen op de website van het CAK.
Ambiq logo
FAQ icon

Ik ben verwijzer en wil graag een zorgvraag indienen. Waar kan ik aanmelden?

Fijn dat je ons weet te vinden voor hulp! Hier kun je alle informatie vinden over het aanmelden van een zorgvraag.

Ambiq logo
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer