Swipe
IAG Jonge kind

Hulp bij het opvoeden van je jonge kind

Vind je het opvoeden van je jonge kind lastig? Maken mensen om je heen zich zorgen over jullie? Of ben je zwanger en kun je hulp gebruiken in de voorbereiding op de komst van je baby? Dan kunnen wij helpen met Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) Jonge Kind. We zijn er voor vaders en moeders die zwanger zijn of kinderen hebben met een leeftijd van 0 tot en met 5 jaar. 

Wat kun je verwachten? 

Een belangrijk aandachtspunt bij IAG Jonge kind is de hechting tussen ouders en kind. We werken vanuit de visie Infant Mental Health (IMH). Dit betekent dat je als vader of moeder met je kind een fijne en veilige relatie opbouwt. Een veilige hechting is van groot belang voor de ontwikkeling van je kind.

Daarnaast helpen we je met opvoedingsvaardigheden. Je leert dan over de ontwikkeling van je kind en hoe je als vader of moeder het beste met je kind om kan gaan. Dit doen we bijvoorbeeld met ‘Kansrijke start’, want de eerste 1000 dagen van je kind zijn het allerbelangrijkst.

Tijdens de behandeling kunnen we bijvoorbeeld ook gebruik maken van:

  • Real Care Baby; een pop waarmee je écht kunt oefenen;
  • Vaderfactor; een speciale behandelvorm gericht op vaders in het gezin;

Als het nodig is, kun je ook therapie krijgen. Bijvoorbeeld traumatherapie EMDR, Speltherapie, Systeemtherapie of Psychomotorische therapie.

De gezinshulpverleners komen bij je/jullie thuis. Meestal is dit drie keer per week ongeveer 1,5 tot 2 uur. Uiteraard is er altijd zorg op maat mogelijk.

IAG Jonge kind in het kort
  • We zijn dé specialist LVB voor (complexe) uitdagingen
  • Doordat we veel samenwerken met OKB, OKT, ZIG, Crisis - ambulant en CSI zorgen we dat je snel op de juiste plek komt of snel door kunt schuiven naar een andere behandeling
  • Vaderfactor is uniek en een speciale behandelvorm voor de vader van het kind. Dit doen we met onze mannelijke hulpverleners. Lees meer over vaderfactor in deze factsheet.
  • We werken met nieuwe techniek zoals de Real Care Baby. 
Icon summary
Vaderfactor Speciale hulp voor de vader

Vaderfactor is een behandelvorm speciaal gericht op vaders. Als vader heb je een belangrijke rol in de opvoeding van je kind. Vaderfactor heeft als doel om vaders positief te betrekken in de opvoeding. Als vader krijg je een mannelijke hulpverlener die je hierbij helpt. 

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer