Swipe
Crisis Systeem Interventie (CSI)

Zeer intensieve hulp bij crisis

Is de situatie binnen je gezin niet meer veilig? Dreigt uithuisplaatsing voor je kind(eren)? Onze Crisis Systeem Interventie (CSI) is er voor jullie als gezin om ervoor te zorgen dat het weer fijn en veilig wonen is voor iedereen. We hebben als doel dat een kind/jongere thuis kan blijven wonen.

Wat kun je verwachten?

We komen intensief bij jou thuis of het is mogelijk om tijdelijk te verblijven op één van onze locaties. CSI is een intensief traject van gemiddeld 16 weken. De eerste twee weken beginnen we met observeren: welke problemen zijn er en wat gaat er goed? Op deze manier komen we erachter waar we jullie het beste mee kunnen helpen. De uren wanneer wij langskomen kunnen flexibel in worden gezet. Als we hulp bij jullie thuis geven, is de hulpverlener alle uren aanwezig wanneer het kind/de kinderen ook thuis zijn. Word je met het hele gezin bij ons opgenomen? Dan is er 24 uur iemand beschikbaar die met jullie gezin meekijkt.

Na deze twee weken observatie worden er doelen opgesteld waar jullie aan gaan werken. Wat willen jullie als gezin bereiken? En welke doelen heeft ieder gezinslid voor zichzelf? Een voorbeeld van een doel kan zijn, dat dat jullie als ouders meer willen leren samenwerken, zodat je meer voorspelbaar en duidelijk kan zijn naar je kinderen. Hierdoor is er bijvoorbeeld minder ruzie in huis en kan er op een veilige en fijne manier met elkaar worden omgegaan.

De laatste 4 weken gaan we vooral werken aan het vasthouden van alle verbeteringen. Datgene wat jullie dus hebben geleerd. Op deze manier kunnen jullie als gezin samen positief verder. Eventueel nog met onze hulp, alleen dan op een minder intensieve ondersteuning zoals Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling.

Crisis Systeem Interventie (CSI) in het kort
  • Zeer intensieve vorm, waardoor we veel inzicht krijgen
  • We richten ons op het hele gezin
  • Succesvolle resultaten in het voorkomen van een uithuisplaatsing
  • Maatwerk in het snel toevoegen van passende hulp, zoals screening op trauma of gehechtheid, of een spelobservatie
  • Mogelijkheid tot gezinsopname voor alle leeftijden
Icon summary
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer