Swipe
Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)

Hulp bij jou thuis

Als het niet goed met je gaat, dan heeft dat ook invloed op jouw familie. Je ouders maken zich misschien zorgen of er zijn spanningen thuis. Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) is er voor jou en je ouders. We kijken samen wat er goed gaat, en wat er beter kan. Dit kan op diverse leefgebieden zijn: thuis, school of werk, en in je vrije tijd.

Wat kun je verwachten?

Bij Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) helpen we jou en je ouders te begrijpen, waarom jij je gedraagt zoals je je gedraagt. Waar lopen je ouders thuis tegenaan? En waar loop jij thuis tegenaan? Samen met je ouders zoeken we uit wat jij van je ouders en eventueel broers en zussen nodig hebt. Zo leer je beter met elkaar omgaan zodat het thuis makkelijker gaat.

In de behandeling gaat het om jullie wensen. Samen met de hulpverlener bepalen jullie aan welke doelen je wilt werken. Wat vinden jullie dat er moet veranderen? Dat er misschien een fijnere sfeer moet zijn of meer gezelligheid in huis? Of helpt het als er meer structuur en duidelijke regels zijn?

Deze gezinsbehandeling is intensief. Zo duurt de behandeling gemiddeld zes maanden, waarin de hulpverlener twee keer per week, jullie thuis bezoekt. 

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) in het kort
  • We komen bij je/jullie thuis
  • We helpen ook het 'systeem' om jou heen zoals je ouders, opa/oma, broertjes/zusjes en andere vrienden van jou
  • Samen met de hulpverlener overleg je wat jullie fijn vinden. Een rondje lopen, een tekening maken of op een andere manier in gesprek gaan. Er is van alles mogelijk!
  • Vaderfactor is uniek en een speciale behandelvorm voor de vader van het kind. Dit doen we met onze mannelijke hulpverleners. Lees meer over vaderfactor in deze factsheet.
Icon summary
Vaderfactor Speciale hulp voor de vader

Vaderfactor is een behandelvorm speciaal gericht op vaders. Als vader heb je een belangrijke rol in de opvoeding van je kind. Vaderfactor heeft als doel om vaders positief te betrekken in de opvoeding. Als vader krijg je een mannelijke hulpverlener die je hierbij helpt.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer